Preşedintele Băsescu participă joi la reuniunea Consiliului European pe tema situaţiei din...

Preşedintele Băsescu participă joi la reuniunea Consiliului European pe tema situaţiei din Ucraina

0
DISTRIBUIȚI

European-parliament-brussels-inside

Preşedintele Traian Băsescu participă, joi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European pe tema situaţiei din Ucraina, unde şefii de stat şi de guvern din UE urmează să aibă şi discuţii cu premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.

Potrivit anunţului de presă transmis de Administraţia Prezidenţială, preşedintele Băsescu va susţine o declaraţie de presă, înainte de plecarea spre Bruxelles, la ora 9.00, la Salonul oficial al Aeroportului Internaţional „Henri Coandă”.

În programul transmis de Administraţia Prezidenţială se menţionează că, de la ora 12.05 (ora României), Traian Băsescu urmează să participe, la sediul Consiliului European, la reuniunea informală a şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema situaţiei din Ucraina, iar, de la 12.30, la reuniunea Consiliului European cu premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk.


Şefii de stat şi de guvern din statele membre UE vor avea apoi, de la 14.15, un dejun de lucru separat.

Şeful statului va merge apoi la Dublin, pentru a participa la lucrările Summit-ului Partidului Popular European.

Astfel, în programul preşedintelui Băsescu sunt prevăzute, joi seară, participarea la prima sesiune plenară a Summit-ului PPE şi la dineul oferit de prim-ministrul Irlandei, Enda Kenny, iar vineri participarea la a doua sesiune plenară a Summit-ului PPE.

Premierul ucrainean, Arseni Iaţeniuk, se va întâlni cu liderii europeni la summit-ul de joi de la Bruxelles privind criza din Ucraina, a anunţat marţi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, relatează AFP.

„Şefii de stat şi de guvern din UE vor discuta joi la Bruxelles situaţia din Ucraina cu premierul premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk înaintea summitului extraordinar”, a anunţat Rompuy într-o postare pe contul său de Twitter.

Discuţiile cu Iaţeniuk vor viza situaţia din Ucraina, dar şi sprijinul financiar pentru Kiev, au precizat surse europene, citate de AFP.

Liderii europeni „vor avea discuţii privind ultimele evoluţii din Ucraina şi modalităţile pentru diminuarea tensiunilor”, a anunţat Rompuy luni, într-un comunicat dat publicităţii după reuniunea extraordinară a miniştrilor de Externe din statele UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.