Preşedintele USR, Nicolae Manolescu despre candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală...

Preşedintele USR, Nicolae Manolescu despre candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană: „E o corvoadă”. Cum putem folosi experienţa din comunism

0
DISTRIBUIȚI

manolescuMasă rotundă la Primăria Tmişoara, pentru promovarea urbei de pe Bega în cursa pentru Capitală Culturală Europeană . La reuniune au luat parte preşedintele Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeană, viceprimarul Dan Diaconu, preşedintele Uniunii Scriitorilor din România filiala Timişoara, profesorul Cornel Ungureanu, dar şi alţi scriitori de renume din urbea de pe Bega.

Un set de indicaţii preţioase a fost oferit de Nicolae Manolescu preşedintele USR. Acesta a povestit că „am făcut parte din echipa de la Sibiu şi de 8 ani de când sunt ambsador la UNESCO, am avut multe de-a face cu acest domeniu. Mă interesează mai puţin partea festivă, cred că nu este atât o onoare, cât o corvoadă.


Am înţeles de la Simona Neumann că e o competiţie evident ca toate competiţiile, nu este o competiţie sportivă. Problema nu e cine pune ştacheta cel mai sus sau cine pune titlul de mai sus. Nu e de înălţimea ştachetei, ci de a o duce cât mai în sus. Veţi avea în anul 2021 timp să faceţi din Timişoara supra pol cultural, dar nu numai. Puteţi să faceţi o mulţime de lucruri care să dea de vigoare timişorenilor. Oricând se poate face mai mult, riscul în astfel de situaţii este de a vrea să faci prea multe. Ar trebui să legaţi cultura timişoreană de unul sau două evenimente bine căutate”. Legat de istoria poporului român, Manolescu a atenţionat că„avem experienţă din timpul comunismului. E exact cum se pune fierul la foc să se încălzească, unii ne-am călit mai bine, alţii mai puţin. Trebuie coalizată acestă experienţă din istorie şi de-a lungul timpului pentru a face lucrurile cât mai bine. Facem lucrurile numai de faţadă sau aşa ca să facem şi ăsta e un mare păcat de-al nostru”. Nu în ultimul rând, preşedintele USR a a comentat şi cu privire la reabilitarea monumentelor istorice care sunt renovate necorespunzător şi, criteriu care a contat mult pentru cei care vor analiza dosarul Timişoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.