Primăria Cenad, percheziționată de polițiști. Vezi ce afacere dubioasă a descoperit Curtea...

Primăria Cenad, percheziționată de polițiști. Vezi ce afacere dubioasă a descoperit Curtea de Conturi UPDATE Ce acuză procurorii

3
DISTRIBUIȚI

euro 102

Primăria Cenad este perchezionată, astăzi, de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Timiș într-un dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timișoara în care se verifică modul în care s-au cheltuit banii pentru împădurirea a 73.14 hectare de teren. Un control efectuat, anul trecut, de Curtea de Conturi a scos la iveală faptul că primăria a primit în 2011 finanțare de la Fondul Național de Mediu pentru a planta stejari. Fondurile alocate au venit 90% din partea Guvernului, iar diferența a fost pusă de Primăria Cenad. Când inspectorii s-au dus pe teren, au constatat că nu există niciun copac, iar reprezentanții administrației locale și ai firmei care a efectuat lucrările susținând, în februarie, conform Pro TV, că s-au uscat o mare parte din plantația de puieți.


Prejudiciul este de 1.035.214 lei. Polițiștii caută în Primăria Cenad documente legate de derularea contractului. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara a emis un comunicat de presă în care se arată că „valoarea estimată a proiectului a fost de 1.827.698 lei, din care s-a plătit suma de 1.035.214 lei, aceasta fiind şi valoarea estimată a prejudiciului cauzat Administraţiei Fondului pentru Mediu, prin neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de către unii funcţionari publici. La data de 27 martie 2014, în baza unor mandate emise de instanţa de judecată, au fost efectuate percheziţii la sediul Primăriei Cenad, fiind ridicată documentaţia aferentă întregului proiect şi efectuându-se în teren o constatare tehnico-ştiinţifică. Întreaga acţiune a fost efectuată cu sprijinul S.R.I. Timiş, I.P.J. Timiş – Serviciul de Investigare a Fraudelor, precum şi al Jandarmeriei Române”.

 

3 COMENTARII

  1. N-ar fi rau daca s-ar efectua verificari privind modul cum s-au exacutat asfaltarile in Cenad,avindu-se in vedere faptul ca in localitate mai exista srazi sau portiuni de strazi neasfaltate,inh schmb digul de protectie al raului Mures este asfatat pe o distanta de aprox.3-4 km.ca la nebuni.

  2. Duminică, 30 martie, la ora 13,13, polițiști de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Timiș au descins la sediul Pressalert, în căutarea unor documente ce stau la baza unor afirmații în diverse articole. Deci Pressalert este un organ de presă dubios, fiindcă a fost călcat de polițiști. Păi, bă, hahalerelor de la Pressalert, voi știți dinainte, precum Mafalda, cum anume se va finaliza situația de la Cenad. Schimbați-vă numele în Jegalert, că vi s-ar potrivi mai bine… Sau PSDalert, că e clară echipa la care jucați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.