Primarul Robu schimbă placa. Ce reguli dure impune pentru firma care va...

Primarul Robu schimbă placa. Ce reguli dure impune pentru firma care va gestiona câinii fără stăpân din Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

caine danyflor

Schimbări majore privind gestionarea câinilor comunitari din orașul de pe Bega. Primarul Nicolae Robu a făcut publice câteva dintre prevederile care vor însemna sarcini pentru viitorul gestionar al populaţiei canine din Timişoara.

„Suntem în pregătirea licitaţiei pentru contractarea firmei care să gestioneze populaţia canină din Timişoara. V-am spus că vor fi câteva idei noi în caietul de sarcini, care se vor regăsi în contractul cu firma care va câştiga. Prețul va fi mult mai mic decât a fost până acum, vom stabili prețul maximal la licitaţie, iar preţul efectiv se va stabili prin procedura de achiziţie. Societatea va avea de plătit despăgubiri persoanelor care vor fi muşcate pe domeniul public, vor opera penalităţi în funcţie de numărul de persoane care vor fi muşcate conform înregistrărilor din spitalele din Timişoara, și un alt număr de penalităţi vor fi aplicate pentru numărul de câini care va fi raportat pe străzi ca urmare a unor controale făcute de echipe compuse din reprezentanți ai societății şi reprezentanți ai primăriei.


Sperăm ca prin astfel de măsuri să putem responsabiliza societatea respectivă astfel ca pe viitor să putem rezolva problema câinilor din oraşul nostru. Dorim de asemenea să asigurăm mai multă grijă pentru banul public decât a fost până acuma”, a declarat Nicolae Robu.

Primarul spune că nu ştie câți câini bântuie pe străzile din Timișoara, pentru că numărul acestora a crescut simţitor. În plus, primăria a cerut Poliției Locală să-i controleze pe cei care au adoptat animalele. „Nu ne jucăm, vrem să dăm un semnal foarte ferm că nu îşi poate nimeni bate joc de oraşul acesta luând câini spre adopţie pentru ca noi să cheltuim alţi bani pentru a-i duce din nou în adăposturi”, a spus Nicolae Robu.

Ione Pușcaș, administratorul Danyflor, firma care a gestionat populația canină din Timișoara până la finele lunii februarie, spune, legat de promisiunea lui Robu că serviciile prestate vor fi remunerate cu mai puțin bani, că „un contract nu vine tipărit și bătut în cuie. Acolo e ofertă cu care mă duc. Eu îmi fac prețurile mele și ei acceptă sau nu, dacă nu vin alții care oferă prețuri mai mici”.

Întrebat dacă se pot tăia prețurile, Pușcaș a comentat că „nu știu, la unele se poate scădea, cum ar fi cazare sau mâncare, unde putem scădea de la 4 la 3 lei pe zi, dar va trebui să mărim în alte părți. Pentru că, spre exemplu, primim 13 lei pentru capturarea unui câine, iar suma e una mică”. Șeful Danyflor spune că e indecis dacă va participa sau nu la licitație și că așteaptă ca mâine să aibă parte de lămuririle necesare în cadrul dezbaterii pe tema regulamentului de gestionare a populației canine.

Foto: danyflor.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.