Primarul Sevastopolului dizolvă miliţiile proruse: „Revoluţia s-a terminat”

Primarul Sevastopolului dizolvă miliţiile proruse: „Revoluţia s-a terminat”

0
DISTRIBUIȚI

UKRAINE RUSSIA NAVY

Primarul oraşului portuar Sevastopol a dizolvat marţi miliţia prorusă şi a făcut apel la depunerea armelor, declarând că „revoluţia s-a terminat”.

Aleksei Ceali, aflat la conducerea oraşului de aproape o lună, a semnat un decret care pune capăt „funcţionării unităţilor miliţei populare”, care „nu mai sunt utile”, oraşul făcând parte de acum din Rusia şi funcţionând în cadrul sistemului său legal.

Decizia sa nu a fost pe placul tuturor comandanţilor „grupurilor de autoapărare” care au jucat un rol important în înlăturarea autorităţilor ucrainene din peninsulă şi ocuparea bazelor militare.


Unii dintre ei vor organizarea unui protest miercuri.

„Ceali nici măcar nu ne-a mulţumit”, a declarat pentru AFP unul dintre ei, Vladimir Tiunin. „Vrea să fie singurul care conduce acest oraş”.

Un prorus înfocat, Ceali a fost proclamat primar al Sevastopolului în februarie de către participanţii la o reuniune care cerea alipirea oraşului la Rusia. Beneficiind de un statut special şi nefăcând parte din regiunea Crimeea, el a fost anexat de Rusia ca subiect separat.

Sevastopolul este de peste 200 de ani portul Flotei Ruse la Marea Neagră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.