Proiecții de film, ateliere și cursuri la Centrul Cultural German. Vezi programul...

Proiecții de film, ateliere și cursuri la Centrul Cultural German. Vezi programul cultural al lunii martie

0
DISTRIBUIȚI

Kaddisch_Freund_film_german

Centrul Cultural German continuă şi în luna martie „Lecturile în culori” pentru copiii preşcolari, întâlnirile din această lună fiind organizate în 4 şi 18 martie, la biblioteca centrului, începând cu ora 16.00. Copiii se vor putea bucura de poveşti ilustrate, de muzică şi de diferite jocuri didactice, care îi vor familiariza cu limba germană. Pentru copiii din ciclul primar, lecturile vor fi organizate în 11 şi 25 martie. Prima întâlnire va fi dedicată unor poveşti de groază cu stafii, iar la cea de-a doua va fi organizat un concurs de lectură expresivă.

Zilele de 6 şi 20 martie sunt consacrate prezentării seriei de filme „Vedere panoramică – regizori contemporani”, în ceainăria librăriei Cărtureşti de pe strada Mercy, începând cu ora 18.30. Primul film, „Unter dir die Stadt”, în regia lui Christoph Hochhäusler, a fost realizat în 2010 şi este povestea unor tineri căsătoriţi stabiliţi de curând la Frankfurt am Main, unde au probleme de adaptare care le schimbă cursul vieţii, copleşiţi fiind de mecanismul necruţător al unui sistem implacabil. Filmul, care a fost distins cu mai multe premii, va putea fi vizionat în limba germană, cu subtitrare în limba engleză. Cel de-al doilea film, „Kaddisch für einen Freund” (foto), a fost realizat în anul 2011 de regizorul Leo Kashin, fiind considerat de critici „exemplul unui dialog reuşit între două generaţii, dincolo de bariere religioase şi culturale”.


Ali, un puşti libanez de 14 ani care locuieşte de câţiva ani la Berlin, devastează, împreună cu alţi adolescenţi, locuinţa unui vecin, Alexander Zamskoy, care are 84 de ani. Pentru a nu fi deportat împreună cu familia sa înapoi în Liban, Ali acceptă să-şi ajute vecinul la renovarea locuinţei devastate şi ajunge să se împrietenească cu acesta. Şi acest film este subtitrat în limba engleză.

În perioada 10-14 martie, Centrul Cultural German este partener la cea de-a cincea ediţie a festivalului de film „Cinecultura”, care se va desfăşura în Aula Magna a Universităţii de Vest. Festivalul este organizat de către lectorii străini ai Universităţii de Vest şi de Universitatea Politehnica. În deschiderea festivalului va putea fi vizionat filmul românesc „Domestic”, iar în zilele următoare câte două filme din Spania, Franţa, Serbia, Germania, Italia, Brazilia şi Portugalia.

Atelierul de design „Studii vizuale ale AND-ului urban. Un proiect de design socio-cultural”, care va fi coordonat de designerii Marc Andrews şi Christian Degen, se va desfăşura între 17 şi 21 martie la Casa Artelor de pe strada A. Pacha, şi este destinat studenţilor Facultăţii de Arte şi Design. Cei doi coordonatori ai atelirului deţin o agenţie pentru comunicare vizuală la Amsterdam şi susţin cursuri la diferite instituţii de învăţământ superior. Prin evenimentul organizat la Timişoara, ei doresc să motiveze studenţii să exploreze propriul oraş din diferite perspective şi să caute poveşti interesante, diverse contradicţii, probleme, mituri sau fenomene urbane, căutând, totodată, să încurajeze studenţii în a-şi dezvolta o atitudine critică şi deschisă spre experiment. Studenţii vor trebui să stabilească o temă cu semnificaţie socială pentru oraş, să o cerceteze, să identifice posibilele probleme şi să ofere diferite soluţii grafice care şi-ar putea aduce contribuţia la aspectul oraşului prin noi panouri de afişaj, indicatoare, ghiduri turistice sau panouri publicitare. În ultima zi a atelierului, începând cu ora 18.00, lucrările studenţilor vor fi prezentate publicului.

În perioada 31 martie-8 aprilie, se pot face înscrieri la Centrul Cultural German pentru învăţarea sau aprofundarea limbii germane. Acestea se vor desfăşura între 14 aprilie şi 20 iunie şi sunt diversificate pentru diferite scopuri ale cursanţilor.

Foto: kinokalender.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.