Putin a semnat anexarea Crimeei şi a ordonat focuri de artificii la...

Putin a semnat anexarea Crimeei şi a ordonat focuri de artificii la Moscova şi în peninsulă

0
DISTRIBUIȚI

russia-putin.jpeg1-1280x960

Vladimir Putin a semnat vineri legea privind preluarea de către Rusia a Crimeei de la Ucraina, în pofida unor sancţiuni adoptate de către UE şi Statele Unite, şi a ordonat focuri de articificii la Moscova şi în peninsulă, vineri noaptea, pentru sărbătorirea evenimentului, relatează BBC News online.

Uniunea Europeană a înscris pe o listă alţi 12 oficiali ruşi vizaţi de sancţiuni, acuzaţi că sunt implicaţi în anexarea peninsulei, iar vineri a semnat cu Ucraina un acord politic privind consolidarea relaţiilor politice.


Liderii europeni, reuniţi într-un summit la Bruxelles, au anunţat totodată accelerarea eforturilor în vederea reducerii dependenţei energetice a Uniunii faţă de Rusia. Lista cuprinde, astfel, 33 de oficiali vizaţi de interdicţii de călătorie şi blocarea averilor pe teritoriul UE. Printre ei se află vicepremierul Dmitri Rogozin şi doi consilieri apropiaţi ai lui Putin, Serghei Glaziev şi Vladislav Surkov.

Valoarea acţiunilor a scăzut vineri în mod brusc, la Moscova, în contextul în care investitorii evaluează impactul sancţiunilor occidentale asupra economiei ruse. Două agenţii de rating au retrogradat perspectivele Rusiei de la stabil la negativ. De asemenea, Visa şi Mastercard au oprit serviciile pentru două instituţii financiare ruse, şi anume Bank Rossiya (afectată de sancţiuni americane) şi SMP Bank.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.