Radu Paraschivescu ne explică totul despre „Maimuța Carpatină”. Unde și când are...

Radu Paraschivescu ne explică totul despre „Maimuța Carpatină”. Unde și când are loc lansarea cărții

0
DISTRIBUIȚI

half-RaduParaschivescu1979-thumb

Radu Paraschivescu îşi aşteaptă cititorii, joi, 6 martie, de la ora 18.00, la o discuţie despre noul său volum, ”Maimuţa carpatină”. Evenimentul are loc la Librăria Cartea de nisip.

În cele treizeci de texte din Maimuţa carpatină, Radu Paraschivescu încearcă să găsească explicaţii pentru câteva fenomene care ne colorează strident viaţa de zi cu zi: voluptatea excesului, tabloidizarea zonelor pe care le credeam necontaminabile, triumful antimodelelor, comportamentele papuaşe etc.

După douăzeci şi patru de ani de viaţă liberă, România e tot în tranziţie, spune autorul.


România îşi aminteşte de unde a plecat, dar nu mai ştie exact – dacă o fi ştiut vreodată – unde îşi propune să ajungă. Mereu pe drum, eternă şi fascinantă pentru unii, pur şi simplu surprinzătoare pentru alţii, România de azi e un spaţiu în care se amestecă toate culorile, sunetele şi aromele. Dincolo de verdicte şi generalizări, dincolo de exasperări de-o zi şi bucurii de-o oră, un lucru e sigur: trăim într-un spaţiu unde plictiseala nu e doar interzisă, ci şi imposibilă. Prin comparaţie cu România de-acum douăzeci de ani, cea de azi e veselă şi, vorba cântecului, „cu bujori în obrăjori“.

Invitații speciali ai evenimentului sunt Robert Șerban și Adriana Babeţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.