Reputatul dirijor francez Michäel Cousteau va susţine o conferinţă despre Berlioz la...

Reputatul dirijor francez Michäel Cousteau va susţine o conferinţă despre Berlioz la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

cousteau

Invitat să dirijeze orchestra filarmonicii timişorene, Michäel Cousteau susţine mâine, de la ora 18,00, la Institutul Francez, conferinţa „Viaţa mea este un roman care mă interesează foarte tare”, centrată pe viaţa şi opera lui Hector Berlioz, extravagante şi moderne deopotrivă, care va fi însoţită de o analiză pe note de pian, cu ajutorul extractelor audio a simfoniei sale fantastice.


Conferinţa va fi urmată de proiecţia filmului „La Symphonie Fantastique”, regizat de Christian Jacques în 1943 şi avându-i în distribuţie pe Jean-Louis Barrault, Renée Saint-Cyr, Bernard Blier şi Jules Berry.

Iniţiat la pian şi violoncel din copilărie, Cousteau a făcut studii de istorie şi filosofie dar ulterior a ales să studieze pentru a deveni dirijor de orchestră, atât în Franţa cât şi în Austria. S-a remarcat ulterior mai ales prin activitatea sa pedagogică la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris şi a avut numeroase colaborări cu diverse orchestre, precum cea a operei din Paris, orchestra franceză de tineri, cele din Düsseldorf sau Lyon şi din numeroase alte oraşe franceze, care au fost însoţite de înregistrarea mai multor CD-uri. Pasionat de arta vocală, a devenit directorul muzical al corului Universităţii „Paris II Panthéon Assas” şi apoi Kapellmeister pentru Societatea cântăreţilor de la Saint-Eustache. Colaborările sale s-au extins apoi cu orchestre din Italia, Ungaria, Olanda şi Luxemburg. Aflat în căutarea repertoriilor uitate, dirijorul francez este, totodată, foarte interesat de instrumente muzicale vechi. Michäel Cousteau este partener al Institutului Francez, care promovează prezenţa dirijorilor francezi la conducerea diferitelor orchestre simfonice din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.