Robu despre ipoteza prăbuşirii Podului Michelangelo: „Nu obişnuiesc să comentez aberaţiile spuse...

Robu despre ipoteza prăbuşirii Podului Michelangelo: „Nu obişnuiesc să comentez aberaţiile spuse de tot felul de idioţi”

4
DISTRIBUIȚI

robu kooo

Reacţie dură şi vehementă a primarului Nicolae Robu vizavi de informaţia făcută publică miercuri de preşedintele PNŢCD Timişoara, Ciprian Mihok, legat de posibilitatea ca podul Michelangelo să se prăbuşească. Astăzi, Robu a informat că „La Michelagelo cred că aţi putut vedea, avem şi o poză la planşeu, betonul este acum turnat pe 80% din lungimea toatală, 180 de metri, iar pe 150 de metri este deja turnat betonul, pe pod pe părţile laterale care vor fi pietonale, unde vom avea trotuare. Se lucrează la armarea grinzilor de coronament pentu partea descoperită şi din a două jumătate a săptămânii viitoare se va asigura front de lucru şi pentru SDM să sape şi pe pereţii de rezistenţă şi cu penetrare pe sub planşeu în partea acoperită. Această lucrare simplă, dar care ia mult timp de dislocare de pământ va merge în linie dreaptă. Este vorba despre o dislocare uriaşă de pământ, nu se va lucra cu multe ultilaje, nu este o lucrare pretenţioansă. Se va depozita temporar acolo, iar apoi firma trebuie să aibă un contract de depozitare cu firme în domeniu”.

Legat de acuzaţiile de miercuri, cum că podul ar fi în pericol de prăbuşire, Robu a spus că „nu obişnuiesc să comentez aberaţiile spuse de tot felul de idioţi.


E o linie de conduită pe care o am, nu să obişnuiesc să comentez aberaţiile emise de tot felul de idioţi”. Mihok a declarat joi că “podul Michelagelo are probleme foarte grave pe care eu, ca simplu cetățean, le-am sesizat cu ajutorul unor experţi în construcţii. Pot să vă aduc la cunoştinţă că această problemă pe care o reprezintă podul în sine este o problemă pe care nimeni nu s-a ocupat să o rezolve. Ne uităm pe declaraţiile de presă şi putem spune, cu certitudine, că a fost reabilitat podul, lucrare deosebit de complexă, dar mai întâi a trebuit să fie spart asfaltul. Apoi celelalte componente ale podului, mijlocul şi cele două părţi laterale au fost ridicate la înălţime, s-au reabilitat anumite părţi metalice, totul s-a pus la loc, s-a turnat beton şi podul este, la ora actuală, circulabil. Am cerut părerea unuia din cei mai bun experţi, conferenţiar doctor inginer Adrian Bota. Spune aşa: «aparatele de reazăm tip pedul la podul Michelagelo trebuiesc consultate şi ar trebui să se măsurile necesare. În raport cu momentul expertizei din 2012, degradările s-au amplificat considerabil. O influenţă negativă a avut şi prezenţa unor conducte de apă care au afectat exponenţial». Analizând fotografiile de detaliu puse la dispoziţie de către noi, conducta de apă a fost mutată în spatele aparatelor de tip reazem şi corodează, în continuare, aceste puncte de susţinere, iar declaraţia domnului Robu este o minciună. După ce se aşterne calea de rulare, apar solicitări suplimentare şi operaţiunea va deveni mult mai greoaie. De când au început lucrările, expertul spune că nu a fost solicitat să verifice ceva, deşi în 2010 a fost cel care a verificat tot”.

4 COMENTARII

  1. vai ,da’ ce limbaj pe barbatu’ fetita ! du-te ba’ lache,n-ai facut nimic in doi ani,doar ai continuat proiectele lasate de altii, deviza ta este DEMOLAREA,acvariu,garaje,monumente mutate din cimitire in piete publice,esti CATASTROFA,nu te supara 😀

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.