România blurată

România blurată

0
DISTRIBUIȚI

vali silaghi 09

În special în mediul online, dar și în parcă deja demodata presă clasică, au apărut în ultimii ani o sumedenie de campanii care încearcă, fiecare, să pună umărul într-un fel sau altul la construcția unei țări mai bune. Avem România Curată, România Furată, România, trezeşte-te, și așa mai departe. E în regulă, avem nevoie de astfel de “remindere”. Fiecare campanie ne spune ceva, ne dă o informație, trage un semnal de alarmă. Avem nevoie de astfel de campanii, chiar dacă unele le par patetice unora.

Dar au vreun efect?

Şoferii inconştienţi spulberă în continuare oameni pe trecerea de pietoni.


Infrastructura se prăbuşeşte mai rapid decât se construieşte. Baronii şi bufonii locali, din Timiş până-n Constanţa, alimentează în continuare afacerile camarilelor. Dacă petreci puţin timp într-o şcoală din România (hai, nu toate, dar mult prea multe), te apucă groaza. Politicienii îşi văd de meciurile lor şi de grija realegerii, în loc să se ocupe de ţară. Îți vine să-ți iei câmpii.

Oricât ai încerca, nu ştiu cum ai putea să-ţi protejezi în totalitate copiii de aceste influenţe negative. Și, pe bune, copiii ar trebui să fie feriţi de expunerea la asemenea “elemente”. Sigur, trebuie să înveţe şi despre ce-i rău în lume, pentru că răul nu va dispărea. Dar măcar la vârsta inocenţei să-i protejăm. Să le ascundem unele lucruri până la o anumită vârstă.

Dar cum? Eu zic să-ncepem cu hărţile. Google Maps, că nimeni nu mai foloseşte atlas. Dar ce să cenzurezi? Pentru că faptele şi oamenii buni nici nu se mai văd din cauza celorlalţi. Eu zic aşa: punem un mare semn de cenzurat peste România, cât toată ţara. România blurată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.