Salonul de Carte Bookfest 2014, deschis oficial la Timișoara. Cât timp îl...

Salonul de Carte Bookfest 2014, deschis oficial la Timișoara. Cât timp îl puteți vizita și ce puteți găsi acolo

0
DISTRIBUIȚI

bookfest 2

În Banat, primăvara a început… ca la carte, pentru că Salonul de Carte Bookfest Timișoara si-a deschis porțile la Centrul Regional de Afaceri Timișoara (CRAFT). Începând de astăzi și până duminică, de la ora 10.00 la ora 20.00, timișorenii vor avea parte de o ofertă vastă de noutăți printre cele 20.000 de volume disponibile la expozanții din acest an, iar reducerile sunt în jur de 50% față de prețul de copertă.

Aflat la cea de-a III-a ediție, Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă. „Avem cărți din toate domenile. De la cărți în limba română, maghiară, engleză, albaneză, până la cărți beletristice, de istorie, culinare.


Oricine intră în Bookfest nu are cum să nu găseacă ce dorește. Am încercat să ne pregătim pentru toate așteptările și sper că am reușit”, a mărturisit Mihai Mitrică, directorul Salonului de Carte Bookfest.

La ceremonia de deschidere au participat viceprimarul Dan Diaconu, președintele Comisiei de Cultură a Consiliului Județean Timiș, Adrian Negoiță, și Răzvan Hrenoschi, Șeful Biroului de Cultură al Consiliului Județean Timiș. Diaconu a declarat că Primăria Timișoara este mândră să se asocieze acestui eveniment, care nu trebuie perceput ca un eveniment comercial, ci ca pe o întâlnire între prieteni ai cărții.

„Primăria Timișoara este mândră să se asocieze cu Bookfest, dar este unicul eveniment din Timișoara de acest gen, lucru cu care nu prea avem cum să ne mândrim. Va trebui să facem eforturi în perioada următoare pentru a sprijini manifestările legate de carte din toate punctele de vedere. Sper să nu fie un eveniment perceput din punct de vedere comercial, ci ca o întâlnire între oameni care au o relație specială cu cartea tipărită”, a declarat Dan Diaconu.

Ediția din acest an a Salonului de Carte Bookfest Timișoara are un număr mai mare de expozanți și de edituri. „Am estimat 50 de edituri prezente, iar titlurile pe care le-am pregătit pentru lansare sunt diferite față de anii trecuți, pentru că am căutat să ne așezăm mai bine pe așteptările publicului. Sper ca și publicul să răspundă”, a spus Mihai Mitrică.

În prima zi de Bookfest, Adrian Bodnaru și-a lansat volumul de poezie „Cifra latină” (Editura Diacritic), după care a avut loc vernisajul expoziției de fotografie cu lucrări semnate de Dan Buruleanu, Lucian Ionică şi Mihai Zegrea, prezentat de Prof. Univ. Dr. Marcel Tolcea.

Intrarea în cadrul salonului, cât și la evenimentele ce vor avea loc în perioada acestuia, va fi gratuită. Programul zilnic de vizitare este în intervalul orar 10.00 – 20.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.