Scandalul „Mafia cărnii”, mană cerească pentru producătorii autohtoni. Cu cât au crescut...

Scandalul „Mafia cărnii”, mană cerească pentru producătorii autohtoni. Cu cât au crescut vânzările măcelăriilor din Banat

2
DISTRIBUIȚI

carne

Efectele scandalului cărnii alterate s-a dovedit a fi o mană cerească pentru producătorii autohtoni de carne și preparate din carne. Fără excepție, acestora le-au crescut vânzările în această perioadă. Odată semnalul de alarmă tras, cumpărătorii s-au reorientat pe piață și, în loc să mai intre în supermarketuri sau hipermarketuri, au preferat magazinele mici, de producător.

Nu mai puțin de 19 tone de carne au fost oprite de la vânzare la finele săptămânii trecute, în urma controalelor Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului în depozite și magazine de desfacere. Un număr de 401 firme au fost controlate și s-au acordat 104 amenzi, în valoare de 436.200 de lei.

Chiar dacă în vestul țării nu a fost descoperită carne cu probleme, cumpărătorii de aici au reacționat la cele văzute în presă și au ocolit marile rețele de magazine.

Singurului producător local din vestul țării, care vinde carne de porc și preparate din carne de porc, i-au crescut vânzările cu aproape 40% în ultimele zile.


Managerul Combinatului Agroindustrial (CAI) Curtici, Dimitrie Muscă, spune că ”oamenii au văzut că noi vindem exclusiv din producție proprie și au venit să cumpere la noi”. În cele 35 de magazine pe care firma le are în vestul României (Timișoara, Oradea, Arad și județul Arad) vânzările care aveau o medie de 120.000 de lei pe zi au ajuns la 210.000 de lei zilnic. Muscă spune că, și în aceste condiții, carnea ajunge de la abator la consumator, în mai puțin de 24 de ore. ”Noi tăiem după-amiaza, pentru ca magazinele să vândă a doua zi dimineața”, a spus managerul.

2 COMENTARII

  1. Magazinul de pe str.Gh.Lazar din Timisoara este un magazin pe care il ocolesc deoarece am cumparat crenvursti lipiciosi (urit mirositori dupa fierbere).

  2. Poate ne va spune si domnul Dimitri , de ,,recuperatii” , adica porci , vitei care sunt recuperati si dati in consum , dupa o moarte ne sangeroasa , ci mai repede medicamentoasa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.