SONDAJ printre tinerii timișoreni: banii, sănătatea și familia sunt prioritare. Ce vor...

SONDAJ printre tinerii timișoreni: banii, sănătatea și familia sunt prioritare. Ce vor de la primarul orașului

0
DISTRIBUIȚI

tineri de la moisil sustinand capacitatea03Banii sunt cheia pentru o viaţă bună în Timişoara – sau cel puţin asta reiese dintr-un sondaj efectuat de Institutul Intercultural Timişoara în cadrul proiectului „Dă glas generaţiei tale”. Nu mai puţin de 940 de tineri, cu vârsta între 14- 35 de ani, în mare majoritate timişoreni, au fost chestionaţi cu privire la problemele cu care se confruntă, dar şi cu privire la soluţiile pe care le văd posibile pentru a duce un trai bun. Primele chei spre fericire, în vizunea tinerilor, sunt banii, sănătatea şi familia.


Nu mai puţin de 69% din tineri spun că au o viaţă bună, mai mult, că nu există vreun obstacol care îi impiedică să fie ferciţi. Restul de 31% îşi pun nefericirea pe seama lipsei banilor, a unui job sau pe problemele societăţii românesti. Cea mai mare nemulţumire a tinerilor din urbea de pe Bega se leagă de trafic. Urmează, cu procente apropiate, lipsa banilor, situaţia economică precără şi lipsa locurilor de muncă. Principalele instituţii care ar trebui să se ocupe de rezolvarea acestor probleme sunt autorităţile locale, despre care tinerii cred că ar trebui să se ocupe de trafic şi aglomeraţie.

Insituţiile guvernamentale ar trebui să se ocupe de creşterea nivelului de trai. Interesant este faptul că o parte covârşitoare din cei chesţionaţi sunt de părere că succesul în viaţă se leagă de studiul intens şi de muncă, iar emigrarea este o soluţie luată în calcul doar de 5% din respondenţi. Spre a avea un viitor mai bun, tinerii ar dori joburi unde să nu se ceară experienţă, o mai bună comunicare cu autorităţile, sondaje care să le fie destinate şi de ce nu, un post de radio al lor unde să îşi verse amarul. Studiul va servi alături de alte cercetări pentru realizarea unei strategii pentru tineret pentru perioada 2015 – 2020. Pe data de 25 martie, principalii actori şi asociaţii vor avea o întânire la Timişoara pentru a stabili detalii legate de strategie. Primarul Nicolae Robu a ţinut să transmită că tinerii pot conta pe suportul lui necondiţionat. Deşi nu a promis locuri de muncă pentru cei fără experienţă, nici bani sau trafic mai bun, Robu a reamintit că tinerii se pot simţi ascultaţi pe pagina sa de Facebook acolo unde face sondaje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.