Șpagă și falsuri pentru pensionări frauduloase la Lugoj. Vezi cine era implicat

Șpagă și falsuri pentru pensionări frauduloase la Lugoj. Vezi cine era implicat

1
DISTRIBUIȚI

perchezitiiUn angajat al Casei de Pensii Lugoj ( Timiș) e căutat cu Poliția, după ce s-a stabilit că, în ultimii ani, bărbatul a luat șpagă pentru a face dosare de pensionare unor persoane care nu aveau acest drept.

În această dimineaţă, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor Lugoj, cu sprijinul Serviciului de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, efectuează două percheziţii, una domiciliară şi una la sediul Casei Locale de Pensii Lugoj, pentru probarea activităţii infracţionale a unui angajat, bănuit că ar fi acordat ilegal pensii mai multor persoane.


În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori alte mijloace frauduloase , fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

”În fapt, în perioada 2005-2012, cel în cauză ar fi întocmit în fals, în schimbul unor sume de bani, adeverinţe de vechime în muncă, pentru mai multe persoane din zone rurale aparţinând municipiului Lugoj şi oraşului Făget, în baza cărora ar fi fost  acordate în mod ilegal pensii. În urma cercetărilor, s-a stabilit că angajatul ar fi întocmit aceste adeverinţe, în  schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 şi 3000 de lei. Până în prezent au fost identificate 15 persoane care ar fi obţinut în mod ilegal pensii pentru limita de vârsta. Prejudiciul creat prin comiterea faptelor se ridică la peste 200.000 de lei”, se arată într-o informare de presă transmisă de Poliția Timiș.

Potrivit anchetatorilor, în activitatea infracţională angajatul Casei de Pensii Lugoj a fost sprijinit de tatăl său, fost administrator al unei societăţi comerciale în numele căreia ar fi fost întocmite adeverinţele. În prezent societatea respectivă este radiată de la Oficiul Registrului Comerţului.

 

1 COMENTARIU

  1. D-le Furdean Dinel si Bogdan nu va bucurati de ce i-ati facut lui Ciprian Mile ca d-l director de la Casa Judeteana Caprariu Ioan are grija fe viiitoru vostru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.