Spaţiile unde sunt ridicate garajele de pe străzile Orion şi Brătianu, declarate...

Spaţiile unde sunt ridicate garajele de pe străzile Orion şi Brătianu, declarate de interes public. Cum s-au distrat consilierii locali în timpul discuțiilor din plen

0
DISTRIBUIȚI

robu bronzat03_resize

Demolarea garajelor din orașul de pe Bega a fost un subiect numai bun pentru ca aleşii locali să tragă o porţie bună de râs la plenul de astăzi.

Muncipalitatea a elaborat un proiect prin care cetăţenii sunt informaţi asupra faptului că spaţiul pe care sunt ridicate garaje pe strada Orion din Zona Soarelui este de declarat interes public. Nu numai atât, dar proiectul votat a fost amendat şi în el a fost adăugată şi zona Brătianu, locaţie unde proprietarii sunt în litigiu cu primăria pentru că nu vor să demoleze şi pentru că au fost puşi să plătească retroactiv sume pentru ocuparea domeniului public.

Primarul Nicolae Robu a comentat că „nu vom face exproprieri, dar vor vom atrage atenţia proprietarilor că terenul este de interes public, şi dacă nu vor înţelege aşa va trebui să mergem în instanţă pentru expropriere, dar asta ar putea dura mai mult şi nu vream să recurgem la procese”.


După alte câteva discuţii, Robu a spus că „în timp, noi ne dorim ca în Timişoara să nu mai existe garaje. Nu cred că aceste garaje aduc ceva funcţional pentru oraşul nostru. Avem nevoie de spaţii de joacă, de spaţii în aer liber şi de locuri de parcare”.

Primul cetăţean care a cerut lămuriri cu privire la situaţia de pe strada Orion a fost consilerul local PSD Alfred Simonis, care s-a arătat de acord ca garajul familiei sale să fie demolat, dar a cerut să ştie dacă prin votul pro nu ar fi cumva în vreun soi de conflict de intrerese sau incompatibil. Momentul a stârnit amuzamentul tuturor celor din sală. Cât despre nemulţumiţii de pe Brătianu, primarul a promis că săptămâna viitoare îi va chema la o discuţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.