StudentFest, IMPACT major la ediţia din acest an. Ce evenimente speciale au...

StudentFest, IMPACT major la ediţia din acest an. Ce evenimente speciale au pregătit studenţii

0
DISTRIBUIȚI

cropped-blaaaaa

Workshopuri, dezbateri, happeninguri, piese de teatru, concerte și multe alte activități vor avea loc în cadrul StudentFest 2014. Aflat la cea de-a XXIII-a ediție, cel mai mare festival de artă și cultură studențească din România revine în perioada 8-17 mai. Organizația Studenților de la Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT) lansează noua ediție StudentFest cu tema IMPACT, mesaj prin care își propune să evidenţieze puterea pe care StudentFest o are asupra tinerilor artişti, dar şi asupra publicului. Din 27 martie până în 20 aprilie oricine dorește să-și promoveze telentul se poate înscrie pe site-ul festivalului, studentfest.ro.

StudentFest 2014 continuă conceptul adoptat în 2012. Participanții selectați au șansa de a se exprima liber în cadrul a șapte zile de workshopuri și training-uri închise și trei zile de evenimente deschise, expoziții, dezbateri, piese de teatru ori concerte. „Pentru că Universitatea de Vest din Timișoara împlinește anul acesta 70 de ani, ne-am propus ca StudentFest 2014 să reînvie cu adevărat spiritul artistic. Acest festival este destinat tuturor tinerilor artiști care vor să se promoveze. Mai mult decât atât, site-ul festivalului va juca rol de rampă de lansare pentru participanți, deoarece fiecare va primi un tag personal care va fi actualizat de fiecare dată când aceștia crează ceva”, spune Roxana-Elena Szogi, responsabil PR StudentFest.

De toate pentru toţi

Evenimentul conține 13 secțiuni printre care Arte Plastice, Concerte, Design Vestimentar, Experimentarium, Dans, Film, Fotografie, Literatură, Teatru, Publicitate, Street Art, respectiv Party.  Pentru că în fiecare an StudentFest și-a încântat publicul cu o nouă secțiune surpriză, ediția din 2014 debutează cu secțiunea Benzi Desenate.


Cu ajutorul temei generale a festivalului, secțiunea face legătura între arta benzilor desenate și toate celelalte arte. Această secțiune arată că toate artele sunt interconectate și își propune să scoată în evidență evoluția acestora pe parcursul anilor ce au trecut și IMPACTUL ce îl vor avea asupra anilor ce vor urma.

Pe lângă participanți se mai pot înscrie artiști sau voluntari care doresc să se promoveze și să susțină fesivalul. „La StudentFest se pot înscrie și artiști care vor să susțină în cadrul festivalului expoziții de pictură, design vestimentar, care vor să își arate talentul. De asemenea se pot înscrie și voluntari carevor să facă parte din organizarea celui mai mare festival studențesc din țară. StudentFest este în principal targetat pe studenți, însă vom acepta și un număr mic de elevi în cazul în care au abilitățile necesare pentru a participa la una dintre secțiuni”, menționează George Cotoară, coordonator proiect.

Printre momentele ce vor avea loc în cadrul StudentFest 2014 se numără concerte, party-uri, spectacole de teatru, proiecţii de filme, expoziţie legată de creșterea cristalelor și alte activități care vor condimenta zilele. Intrarea este liberă la toate evenimentele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.