Studenții de la Universitatea Politehnica vor studia intensiv nanotehnologia, știința secolului 21

Studenții de la Universitatea Politehnica vor studia intensiv nanotehnologia, știința secolului 21

0
DISTRIBUIȚI

nano-senzori

Nanotehnologia, ingineria la o scară foarte mică, ce poate fi aplicată în diverse domenii, printre care medicina sau tehnologia, va fi studiată din ce în ce mai mult de studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara. Conducerea universității de stat și-a dat seama că este nevoie să adapteze cursurile la ceea ce înseamnă performanță din punct de vedere tehnologic, în acest moment, astfel încât absolvenții să își poată găsi un loc de muncă mai ușor.

Reprezentanți ai celor mai mari companii din Timișoara și-au unit forțele pentru a-i spriji pe tinerii politehniști să poată învăța cât mai multe noțiuni teoretice, dar și practice astfel încât cei mai valoroși tineri absolvenți să se poată angaja.

Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica, a precizat, astăzi, la marcarea unui an de la înființarea Comitetului Director din care fac parte reprezentanți ai marilor companii din orașul de pe Bega, că își dorește ca instituția pe care o conduce să devină una europeană.


“Sunt foarte multe lucruri la care trebuie să lucrăm pentru a deveni o universitate europeană, dar avem potențial. Cred că o mai bună orientare spre ceea ce înseamnă performanță tehnologică și adaptare la modernitate și tehnică ne va duce acolo unde ne dorim”, a precizat Viorel Șerban.

De aceeași părere este și Dan Bedros, președintele Comitetului Director al Universității Politehnica. Acesta consideră că majoritatea cursurilor trebuie să fie adaptate la evoluția tehnologiilor, “Sunt noi tehnologii care apar, iar noi trebuie să fim pregătiți. Printre acestea se numără nanotehnologia și avem nevoie de catedre noi”, a explicat Dan Bedros.

Pentru ca rata de angajare a absolvenților în domeniile în care au învățat să crească, aceștia au posibilitatea să facă tot mai des practică în companiile ale căror reprezentanți fac parte din Comitetul Director.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.