Summitul G7 ar putea avea loc la Londra, fără Rusia

Summitul G7 ar putea avea loc la Londra, fără Rusia

0
DISTRIBUIȚI
<


p style="text-align: center;">londra

Guvernul britanic a propus Londra ca loc de reuniune alternativ pentru summitul G7, dacă Rusia va fi expulzată din G8, din cauza politicii sale faţă de Ucraina, scrie sâmbătă săptămânalul german Der Spiegel.

Potrivit săptămânalului, care citează o sursă apropiată Guvernului german, propunerea Guvernului britanic a fost bine primită de celelalte şase ţări membre, şi anume de Statele Unite, Germania, Japonia, Franţa, Canada şi Italia.

Iniţial, Rusia trebuia să fie ţara gazdă a G8 la Soci, unde s-au desfăşurat şi Jocurile Olimpice de Iarnă.

Dar expulzarea sa din acest grup al celor mai industrializate ţări este una din sancţiunile internaţionale avute în vedere dacă ea persistă în voinţa de a încuraja separarea unor regiuni de Ucraina, aşa cum este cazul Crimeii, care organizează duminică un referendum pe tema unei eventuale alipiri la Rusia.

Guvernul german a reacţionat la aceste informaţii subliniind într-un comunicat că, pentru moment, singura hotărâre luată în calcul este de a suspenda reuniunile de pregătire a G8.

Potrivit Der Spiegel, Berlinul studiază mai multe scenarii privind consultările guvernamentale dintre cele două ţări ce urmează să aibă loc în aprilie la Leipzig, în estul Germaniei.

O anulare pur şi simplu sau, în orice caz, o versiune „redusă” sunt cele două scenarii preferate, a anunţat o sursă guvernamentală.

„În situaţia actuală, orice altă atitudine nu ar avea sens”, a adăugat aceeaşi sursă.

Sâmbătă, Moscova s-a opus prin dreptul de veto unei rezoluţii occidentale care denunţa referendumul de duminică din Crimeea, în timp ce China s-a abţinut, izolând şi mai mult Rusia în acest dosar.

Referendumul din Crimeea este considerat ilegal de ţările occidentale, care au anunţat că nu vor recunoaşte rezultatul său.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.