Tânăr accidentat la un concurs de snowboard extrem, transportat prin forța brațelor...

Tânăr accidentat la un concurs de snowboard extrem, transportat prin forța brațelor până la ambulanţă FOTO

0
DISTRIBUIȚI

accident snowmobil 4

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, concurent la Red Bull Oslea Hiride, un concurs de schi şi snowboarding freeride, s-a accidentat grav la genunchiul stâng în timp ce cobora cu snowboardul masivul Oslea, din munţii Vâlcan, la limita județelor Hunedoara și Gorj.

Rănitul a fost transportat cu akia (o combinație între targă și sanie, folosită pentru transportul răniților în zone greu accesibile) mai mulţi kilometri de jandarmi şi salvamontişti, până în locul unde a putut urca o ambulanţa SMURD 4X4, care l-a preluat şi dus la spital.

„Tânărul, în vârstă de 20 ani, din Hunedoara, s-a accidentat la genunchiul stâng în timp ce cobora cu placa de snowboard.


Salvamontiştii au imobilizat piciorul tânărului şi l-au pregătit pentru transport. Jandarmii montani au solicitat sprijin paramedicilor SMURD prin intermediul staţiilor de emisie-recepţie din dotare, având în vedere faptul că în acea zonă nu este semnal GSM. Jandarmii montani şi salvamontiştii l-au transportat pe tânăr cu akia până la cabana de vânătoare Câmpuşel, situată în apropiere de DN 66 A. De acolo acesta a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la spitalul din municipiul Lupeni”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, căpitanul Nicolae Răducu.

Concursul de schi si snowboarding freeride care a avut loc în Masivul Oslea din Munţii Vâlcan este singurul din România care include şi partea de urcare a versantului. La acest concurs au fost acceptaţi doar „riderii” cu experienţă în domeniu. Concurenţii au urcat la picior aproximativ 3,5 kilometri, prin zăpadă, între cota 1300 şi cota 1940, apoi au coborât aproximativ 1,4 kilometri, pe schiuri sau snowboard, pe o inclinaţie a versantului de aproximativ 45 de grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.