Timişoara are ambasador neoficial în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană....

Timişoara are ambasador neoficial în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Vezi cine este și ce părere are despre oraș

0
DISTRIBUIȚI

ambasador africa de sud Tenjiwe Ethel Mtintso

Sprijin de top pentru Timişoara în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană. Ambasadorul Republicii Africa de Sud în România, Tenjiwe Ethel Mtintso, a participat la mai multe reuniuni cu autorităţile locale din captala Banatului.

Prezentă la Prefectura Timiş pentru o conferinţă de presă susţinută împreună cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, Eugen Dogariu, Mtintso a spus că a avut şi o întâlnire cu primarul Nicolae Robu, pe tema candidaturii Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană, demers pe care spune că s-a angajat să îl susţină devenind astfel ambasador informal al urbei de pe Bega pentru anul 2021.

Deşi nu a vizitat multe obiective din Timişoara, ambasadoarea a spus că a fost cu predilecţie impresionată de Piaţa Victoriei, mai cu seamă de clădirea Operei, care găzduieşte teatre ale mai multor etnii.


Legat de schimburi de experienţă, reprezentanta Africii de Sud spune că statul ei are multe de învăţat de la România şi Timişoara în materie de educaţie şi integrare a tinerilor, dar şi pe partea de sănătate, urgenţe medicale sau știinţă, domenii în care sunt puse bazele unor colaborări oficiale.

Totodată, Mtintso a menţionat că este impresionată de numărul femeilor pe care le-a întâlnit în cadrul reuniunilor cu reprezentanţi din administraţia locală şi din politică. La finalul discuţiei, acesta a oferit şi cheia păcii şi a bunei înţelegeri între oameni. „Părerea noastră este că atunci când tinerii se cunosc şi nu pun accent pe diferenţe, ci pe asemănările ca şi fiinţe umane, conflictele dispar. Avem un cuvânt special în limba noastră, e greu de tradus, dar este vorba despre umanism, umanitate şi iubirea dintre noi ca fiinţe umane. E important să ştim că «eu exist ca om pentru că tu exişti ca om şi viceversa»”, a spus amabasdorul Africii de Sud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.