Timișoara semnează contractul pentru un împrumut de la Banca Mondială. Pentru ce...

Timișoara semnează contractul pentru un împrumut de la Banca Mondială. Pentru ce vor fi folosiți banii

3
DISTRIBUIȚI

nicolae robu rector 1 p

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, va semna contractul de împrumut de la Banca Mondială. Mai exact Robu va iscăli alături de vicepreședintele International Finance Corporation (IFC) – World Bank, Dimitris Tsitsiragos, iar evenimentul va avea loc azi, la ora 14.00, la București.

Timișoara este unul dintre primele orașe din România care obține o finanțare rambursabilă de la IFC. Consilierul Primăriei care a asigurat structurarea finanțării este VMB Partners SA. International Finance Corporation – IFC este membru al grupului Banca Mondială, iar împrumutul contractat de timișoreni este de 112 milioane de lei. Cu acești bani vor fi realizate mai multe proiecte de investiții.

Autoritățile timișorene susțin că parteneriatul dintre IFC – World Bank și Timișoara este deosebit de important.


Banii au fost iniţial ceruți pentru achiţionarea de tramvaie, însă administraţia Robu a decis să renegocieze şi să schimbe destinaţia banilor. Astfel, cele 35 de milioane de euro vor fi folosite pentru finanţarea proiectelor europene.

Cu ocazia semnării contractului de finanțare – eveniment ce a avut loc la sediul misiunii IFC – World Bank din România, au fost prezentate proiectele de investiţii care beneficiază de împrumut, caracteristicile finanţării, perspectivele financiare ale municipiului şi importanţa parteneriatului dintre IFC-World Bank și Timişoara.

Este vorba de 17 proiecte care, potrivit oficialilor, ” răspund problemelor prioritare ale comunităţii, realizarea lor conducând la îmbunătăţirea infrastructurii sociale, economice şi de mediu a municipiului”. Proiectele vizează sistemul centralizat de încălzire a orașului, transportul public și alte obiective de investiţii publice de interes local cofinanţate prin programe UE.

”Scopul împrumutului este de a cofinanţa proiectele europene dezvoltate de municipalitate prin intermediul unei structuri financiare cât mai eficiente și adecvate. Suntem bucuroși că am reușit atragerea lângă noi a unei instituţii financiare de anvergură cum este IFC cu care dorim să cooperăm cât mai bine pentru devoltarea Timişoarei, municipiu recent premiat de prestigioasa revistă Forbes drept cel mai dinamic oraş din România. A fost o muncă susţinută pentru găsirea celei mai bune formule și vreau să mulţumesc tuturor celor implicaţi”, a declarat primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

3 COMENTARII

  1. Si unde sint banii orasului de am ajuns sa imprumutam bani cu dobinda de la forurile internationale?
    Bancheri traiesc din dobinzile platite de prosti prin primar.
    Ce este interesant este faptul ca inainte sa descopere primarul ca nu sint bani pentru proiecte europene ultimii bani care mai erau in visterie i-a dat pe finantarea echipei de fotbal.
    Asa gospodar prost este si acasa primarul asta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.