Timişorenilor le este aproape imposibil să mănânce sănătos. Care sunt alimentele nocive...

Timişorenilor le este aproape imposibil să mănânce sănătos. Care sunt alimentele nocive pe care nu le putem ocoli

0
DISTRIBUIȚI

fructe-si-legume

Timișorenilor le este aproape imposibil să mănânce sănătos, oricât de mult ar încerca, este de părere Adalbert Schiller, șeful Clinicii de Nefrologie din cadrul Spitalului Județean Timișoara. Motivul? Persoanele care locuiesc la oraș nu au cum să mănânce sănătos pentru că nu pot controla ceea ce se pune în alimentele pe care le cumpără.

Potrivit medicului timișorean, excesul de sare crește riscul apariției diabetului și tocmai de aceea le recomandă oamenilor să reducă consumul de sare destul de mult, dar, în același timp, recunoaște că, în realitate, mai greu se poate realiza acest lucru.


“Din păcate, oamenii care trăiesc la oraș nu sunt în stare să intervină asupra canității de sare pe care o ingerează, decât în proporție de 18 %. Restul de sare se găsește deja în alimente și nu mai poți face nimic”, explică Adalbert Schiller.

Șeful Clinicii de Nefrologie concluzionează că nu există nicio șansă să mănânci ecologic, dacă locuiești la oraș, iar oamenii, fără să vrea, sunt expuși la o mulțime de riscuri din cauza alimentației nesănătoase. “Avem posibilitatea să ne tăiem animalul, să mâncăm numai carne preparată de noi și, preferabil, dintr-un animal crescut de noi în condiții optime? Putem să ne facem singuri pâinea și să ne creștem singuri legumele? Pentru o viață citadină, urbană, acest lucru este imposibil”, a mai precizat Adalbert Schiller.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.