Tineri din casele de copii, de etnie romă sau cu handicap, ajutați...

Tineri din casele de copii, de etnie romă sau cu handicap, ajutați să-și găsească un loc ce muncă

0
DISTRIBUIȚI

securedownload

O parte din tinerii defavorizați din județul Timiș, care nu reușesc să-și găsească un loc de muncă, au primit o șansă la o viață normală, astăzi. Printr-un program finanțat din fonduri europene inițiat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, 11 firme au participat la prima ediție a evenimentului “Bursa locurilor de muncă adresată persoanelor din grupurile vulnerabile”, ce a avut loc la Centrul Regional de Afaceri.

Tineri cu handicap fizic sau mental, de etnie rromă sau care se pregătesc să părăsească centrele de plasament s-au înghesuit la acțiune, în speranța că firmele îi vor angaja pe cele 100 de locuri de muncă pe care le-au pus la dispoziție.

Printre curioșii care au venit pregătiți cu un CV se numără și Crâstea Sabar, un tânăr de 17 ani care locuiește într-un centru de plasament. Băiatul are un vis, acela de a deveni un mare dansator, iar în acest sens studiază coregrafia la Colegiul Național de Arte “Ion Vidu”.


Totuși, tânărul dorește să își găsească un loc de muncă pe perioada verii, și chiar în timpul școlii, part-time, și și-a încercat norocul la bursă.

Un alt tânăr provenit tot din casa de copii este și Daniel Talpoș, de 30 de ani, care are schizofrenie. “De când am primit acest diagnostic, nu vrea nimeni să mă angajeze. Am încercat la o mulțime de firme, da degeaba”, ne spune tânărul.

“Persoanele defavorizate au cel puțin două clase, știu să scrie și să citească. Noi încercăm să-i ajutăm să-și facă un rost în viață prin acest proiect finanțat din fonduri UE. Va mai avea loc o ediție a bursei în toamna acestui an și sperăm să ne atingem obiectivele”, a precizat Clara Severin, managerul de proiect. Tinerii care au participat, astăzi, la acțiune au fost selectați prin intermediul Fundației “Bethany”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.