TRAGEDIE la o fabrică de profile metalice. Un muncitor a murit, iar...

TRAGEDIE la o fabrică de profile metalice. Un muncitor a murit, iar altul a fost grav rănit după ce o stivă de peste 10 tone s-a prăbuşit peste ei

0
DISTRIBUIȚI

platformaUn muncitor a murit, iar altul a fost grav rănit după ce o stivă de profile metalice grea de peste 10 tone s-a prăbuşit peste ei la o fabrică de profile metalice din vestul ţării. Accidentul a avut loc pe o platfomă siderurgică de la Hunedoara, în această după amiază, iar pentru eliberarea angajaţilor a fost nevoie de o macara de mare tonaj, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Hunedoara, căpitanul Anemona Doda.

„Pompierii ajunşi în doar câteva minute la locul intervenţiei au constatat că doi muncitori au fost surprinşi şi striviţi sub o stivă de profile metalice, cu o greutate de peste 10 tone. Cu ajutorul unei macarale de mare tonaj aflată în secţia laminoare, s-a reuşit îndepărtarea rapidă a profilelor metalice, permiţând intervenţia pompierilor de extragere a celor doi muncitori în vârstă de 42 şi 45 de ani de sub barele metalice.


Echipajele Serviciului Judeţean de Ambulanţă, prevăzute cu medic, au demarat procedurile de acordarea a ajutorului medical de urgenţă însă în cazul muncitorului de 45 de ani, după aplicarea protocolului de resuscitare, medicii au declarat decesul. Celălalt muncitor de 42 de ani, inconştient şi în stare gravă a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Hunedoara pentru a primi îngrijiri medicale avansate”, a mai declarat căpitanul Anemona Doda.

Potrivit acesteia,  dinamica producerii accidentului şi factorii determinanţi ai acestuia vor fi stabiliţi în urma concluziilor rezultate în urma anchetei desfăşurate de reprezentanţii I.T.M. şi ai Procuraturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.