Transplant de Electrecord, o nouă întâlnire dedicată amatorilor de muzică pe vinil....

Transplant de Electrecord, o nouă întâlnire dedicată amatorilor de muzică pe vinil. Vezi unde și când va avea loc

1
DISTRIBUIȚI

vinil

Graţie faptului că tot mai mulţi melomani îmbrăţişează cultura vinilului, amatorii de suporturi analogice au parte de tot mai multe manifestări specifice, o nouă acţiune în acest sens urmând să se defăşoare duminică, 23 martie, de la ora 14, sub genericul „Transplant de Electrecord“.

Evenimentul care va avea loc la Scârţ Loc Lejer se adresează tuturor acelora care sunt adepţii single-urilor, maxi-single-urilor şi LP-urilor, dar este o bună ocazie şi pentru cei curioşi să intre-n contact cu această cultură. „Vom avea un platan cu căşti pus  la dispoziţia celor care vor să încerce anume discuri. Sunt aşteptaţi cei care nu mai au ce face cu discurile părinteşti, părinţii care caută poveşti pentru copii, toţi cei care nu mai suportă mp-3-ul şi vor muzica pe un alt suport, cei care doresc să facă schimburi, cei care vor să cumpere sau să vândă“, ne-a declarat Ovidiu Mihăiţă, din partea organizatorilor.

Seria de evenimente dedicate fenomenului vinilurilor a început în Timișoara acum câţiva ani, printre acţiunile desfăşurate sub această tutelă numărându-se expoziţia şi campania „DISCover VINIL”, serile Vinilorama de la D’arc The Bar sau festivalul AnalogMania iniţiat de Emil Kindlein.


În luna decembrie a anului trecut, la Scârţ Loc Lejer a avut loc evenimentul „Adoptă un vinil”, care a avut deasemenea un succes deosebit.

„La prima întâlnire, au venit oameni care şi-au cumpărat pentru prima dată un disc, dar şi colecţionari vechi în branşă cu adevărate discoteci de mii de discuri acasă. Nimeni nu a plecat cu mâna goală, fiindcă s-au găsit de toate: de la muzică clasică la teatru pe disc, de la momente vesele la punk şi rock, de la metal la muzică lăutărească sau poveşti. De data aceasta, pe lângă clasicele discuri de 7,10 şi 12 inchi se vor putea găsi şi pick-up-uri, ace, doze şi plăci de patefon. În urma succesului primei ediţii, sperăm ca după ce-a de-a doua întâlnire tot mai mulţi tineri îşi vor şterge mp3-urile şi vor umbla pe stradă cu pick-up-uri portabile“, a mai adăugat Ovidiu Mihăiţă.

Evenimentele menite să convingă publicul să descopere adevărata valoare şi poveştile ascunse ale vinilului fac parte dintr-un trend internaţional, vânzările de discuri vinil din ultimii ani situându-se pe o pantă ascendentă în întreaga lume.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.