Un deceniu de Cafekultour. Ce au pregătit organizatorii pentru ediția din acest...

Un deceniu de Cafekultour. Ce au pregătit organizatorii pentru ediția din acest an

0
DISTRIBUIȚI

cafekultour-ccgtm-ro

Institutul Francez şi Centrul Cultural German din Timişoara fac ultimele pregătiri pentru cea de-a zecea ediţie a manifestării anuale „Cafékultour”, care s-a bucurat de mult succes în ediţiile anterioare.

De la bun început, această „săptămână a cafenelelor” născută la Timişoara în urmă cu zece ani, ca o consecinţă a lipsei spaţiilor culturale alternative din oraş, şi-a propus să promoveze arta tinerilor şi dialogul dintre culturi diferite, punctul de pornire fiind acordul de prietenie franco-german, care a împlinit anul trecut o jumătate de secol, parteneriat care şi-a propus să valorifice un fond cultural comun. Săptămâna cafenelelor a devenit un pretext de întâlnire a publicului tânăr, deschis noilor forme de expresie culturală şi artistică.

Manifestarea a inclus şi în anii trecuţi numeroase concerte, lecturi, expoziţii sau teatru, organizatorii căutând ca fiecare ediţie să se remarce prin ceva nou, deosebit.


Şi în acest an, programul va fi bogat şi divers şi, ca o notă caracteristică, la serile germane, care alternează cu cele franceze, vor fi invitaţi artişti din alte ţări, pentru a face cunoscute manifestări specifice diferitelor culturi.

Săptămâna „Cafékultour” 2014 se va desfăşura între 5 şi 11 aprilie, de-a lungul celor şapte zile urmând a fi organizate numeroase concerte, expoziţii, evenimente cu dans, performance vizual şi filme. Alături de cele două centre culturale timişorene care s-au implicat de la început în organizarea acestei manifestări, ediţia din acest an e sprijinită şi de José Miguel Viñals Ariño, consulul onorific al Regatului Spaniei la Timişoara, de Centrul Ceh din Bucureşti, de mai multe instituţii culturale austriece, de British Council şi de Institutul Polonez Bucureşti.

Daniel Malbert, directorul Institutului Francez din Timişoara, a ţinut să sublinieze importanţa acestui proiect pentru candidatura Timişoarei la titlul de capitală culturală europeană, menţionând că „susţinerea tuturor partenerilor este vitală pentru reuşita acestuia”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.