Un nou nume mare la Jazz TM 2014. Vezi ce artiști au...

Un nou nume mare la Jazz TM 2014. Vezi ce artiști au fost anunțați până acum VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

al jarreau

Distribuția festivalului aflat la a doua ediție s-a îmbogățit cu un artist de talie mondială, câștigător a nu mai puțin de șapte premii Grammy.

Celebrul muzician american Al Jarreau va concerta în cadrul celei de-a doua ediţii a Jazz TM, care va avea loc în perioada 9-11 iulie  în Piaţa Victoriei, eveniment la care alături de el au mai fost confirmaţi Anoushka Shankar, The Cat Empire, Terri Lyne Carrington’s Mosaic Project 2 feat. Lizz Wright, Neil Cowley Trio şi Andreya Triana.

Al Jarreau s-a născut în 12 martie 1940 şi a câştigat şapte premii Grammy, iar de-a lungul timpului a colaborat cu Miles Davis, George Duke, Joe Sample, George Benson, Chick Corea, Quincy Jones, Natalie Cole, Nancy Wilson, Rick Braun şi mulţi alţii.


„Al Jarreau a început să cânte de la o vârstă fragedă, fiind acompaniat de fraţii săi sau solo, la diverse evenimente locale din Milwaukee, Wisconsin, oraşul său natal (…) În anul 1975, Al Jarreau intră în atenţia Warner Bros Records şi lansează albumul său de debut, „We Got By”, care i-a adus recunoaştere internaţională şi primul premiu Grammy. Anul 1976 îi aduce un al doilea premiu Grammy, pentru următorul album al său, intitulat „Glow”. Albumul care s-a bucurat de cel mai mare succes din cariera sa a fost „Breakin’ Away” (1981), care a inclus hitul „We’re in this love together”. Al Jarreau mai este cunoscut pentru scrierea şi interpretarea coloanei sonore a serialului de televiziune „Moonlighting” (1984-1989), ale cărui staruri au fost Bruce Willis și Cybil Sheperd. Totodată, artistul s-a evidenţiat prin Scat, o tehnică dificilă care presupune abilitatea de a imita sunetul unui instrument muzical printr-o succesiune de vocale şi silabe”, amintesc reprezentanţii Primăriei Timişoara, organizatorii JazzTM-ului.

Al Jarreau va fi prezent la Jazz TM în data de 10 iulie, împreună cu Joe Turano, John Calderon, Mark Simmons, Chris Walker şi Larry Williams.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.