„Urma” aniversează 11 ani de existenţă, cu un concert extraordinar la Timişoara

„Urma” aniversează 11 ani de existenţă, cu un concert extraordinar la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

urma2

Fanii trupei Urma sunt invitaţi la un concert extraordinar ce marchează aniversarea a 11 ani de existenţă a formaţiei, evenimentul urmând să se desfăşoare joi, 20 martie, în clubul Daos. Formaţia Urma este una dintre puţinele trupe din România pentru care contează doar muzica. În decursul a 11 ani de carieră, trupa există pentru plăcerea de a asculta şi a face muzică – muzică bună, muzică pură, autentică, creată fără compromisuri şi fără alt scop decât acela de a lăsa ceva în urmă. Aşa cum spune chiar numele trupei. De la o piesă înregistrată aproape în joacă s-a ajuns la deja patru albume lansate – fiecare album sunând altfel, dar fiind fiecare parte a unei poveşti. Trupa şi-a început activitatea în 2003, lansând în acelaşi an albumul „Nomad Rhymes”, un amestec acustic de chitară, flaut şi percuţie.


Doi ani mai târziu este lansat cel de-al doilea album, „Anger as a Gift”, material ce s-a bucurat de contribuţia unui nou muzician, Vali Răcilă – Sir Blues. Al treilea album, „Trend Off” (2007) marchează activitatea de patru ani a trupei şi încheie un ciclu al acesteia: 3 albume, sute de reprezentaţii live în ţară şi în străinătate, numeroase prezenţe la festivaluri şi un public divers si loial.

În prezent, Urma prezintă fanilor cel de-al patrulea album, „Lost End Found” lansat in noiembrie 2013. Construit integral sub deviza „fără compromisuri”, pe durata ultimilor patru ani, noul material discografic este oferit publicului într-un format de excepţie, respectiv un jurnal fotografic de 120 de pagini ce oferă imagini inedite surprinse de fotograful formaţiei, Radu Dumitrescu, care a însoţit pas cu pas grupul de muzicieni pe parcursul călătoriei muzicale. Având ca baza de selecţie mai mult de 50.000 de fotografii, efectuate în cadrul repetiţiilor, şedinţelor de studio, concertelor memorabile din Silver Church, Ateneu sau Sala Palatului şi a concertelor din străinătate susţinute în Budapesta, Freiburg, Londra, Paris sau Berlin, artwork-ul noului material este semnat de Cristian Ioan Gutău, responsabil de altfel pentru grafica întregii discografii a formaţiei. Produs de Mani Gutău şi Catapulta Records, în parteneriat cu Fundaţia Pro Patrimonio şi Ordinul Arhitecţilor din România, noul album atrage atenţia asupra unor monumente de patrimoniu ce necesită intervenţie imediată privind reabilitarea şi restaurarea lor.
Foto: Radu Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.