Vasile Mardare: „Îmi doresc ca Timişoara să înfiinţeze un festival de folk...

Vasile Mardare: „Îmi doresc ca Timişoara să înfiinţeze un festival de folk la fel de mare şi mediatizat ca şi cel de jazz“

0
DISTRIBUIȚI

vasilemardare

Muzicianul timişorean de folk Vasile Mardare a fost nominalizat recent la categoriile „artistul folk al anului“, „cel mai bun album folk“ şi „cea mai bună piesă folk“, în cadrul premiilor Forever Folk, eveniment care se desfăşoară pentru al 5-lea an consecutiv şi care îşi propune să răsplătească artiştii autohtoni.

„Este al doilea eveniment ca mărime după premiile SRR. Nu pot decât să mă bucur pentru aceste nominalizări, sper să nimeresc măcar la o categorie. Ar însemna că ceea ce fac eu este apreciat şi nu muncesc în zadar. Mă mai bucură faptul că, iată, la aceste premii, e băgată în seamă şi provincia. Marius Matache, iniţiatorul premiilor este un bun cunoscător a tot ce se întâmplă în folk. Juriul la fel, e compus din oameni de radio, oameni care au făcut şi fac în continuare emisiuni de gen“, ne-a declarat muzicianul timişorean.

În ceea ce priveşte starea actuală a acestui gen muzical, artistul crede că există oameni care strică folkul, dar are încredere că publicul poate să distingă corect între fals şi original.


„Am observat, de-o vreme încoace, o răbufnire a folk-ului, agresivă uneori. Două-trei evenimente pe seară într-un oraş. Mă bucur că tineretul, şi nu numai, a început să guste calitatea, poezia şi cultura în general. Sigur că sunt şi mulţi aşa zişi artişti care strică uneori imaginea a ceea ce înseamnă folk. Dar eu sper ca publicul să distingă corect falsul de original. Eu văd un viitor bun pentru acest gen, atât de mult ignorat de radiouri şi televiziuni, mai ales după ’89. Este, la ora actuală, genul cu cele mai multe festivaluri la nivel naţional“, a mai adăugat el.

Vasile Mardare a fost membru al cenaclului „Flacăra“ şi mai apoi „Totuşi iubirea“ şi a lansat anul trecut „Eu şi prietenul meu“, cel de-al cincilea album din carieră. Timişoreanul pregăteşte un nou material discografic şi speră ca oraşul de pe Bega să aibă parte de un festival de folk la fel de mare şi de mediatizat ca JazzTM-ul.

„Pe viitor, mă pregătesc intens pentru valul de artişti tineri care vin din spate cu o ascensiune rapidă. Am terminat un nou album care se numeşte «Anii cei mai frumoşi», sper să îl lansez cât de curând. Mai am propuneri de colaborări cu poeţi şi chiar trupe. Eu nu sunt un cântăreţ de grup. Toată cariera mea am cântat singur, cu mici excepţii când am format diferite tandemuri. Îmi doresc ca Timişoara să înfiinţeze un festival de folk, la fel de mare şi mediatizat ca şi cel de jazz. Sute de persoane mă întreabă de ce Timişoara, un oraş atât de mare, nu are un festival de gen? Nu ştiu ce să le răspund. Poate pe viitor se va găsi o asociaţie culturală care să aibă în programul său şi un festival de folk“, spune Vasile Mardare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.