Vicepreşedintele Marian Vasile cere o verificare la CJT, pe tema aprobării prospecţiunilor...

Vicepreşedintele Marian Vasile cere o verificare la CJT, pe tema aprobării prospecţiunilor pentru petrol din Timiş

3
DISTRIBUIȚI

marian vasile facebook

Consiliul Judeţean Timiş ar fi aprobat prospecţiuni pentru mai multe localităţi din Timiş fără a avea acceptul primăriilor.

Întrebat în legătură cu faptul că mai mulţi primari, printre care cei de la Cărpiniş, Cenei şi Săcălaz, nu ar fi aprobat începrea lucrărilor în zonă de către Prospecţiuni S.A, însă CJT ar fi avizat procesul, vicepreşedintele instituţiei Marian Vasile spune că „judeţul Timiş a fost cel care a cerut o carificare la nivel naţional pentru gaze de şist sau prospecţiuni petroliere. Beneficiarul final a declarat în presă că nu are de gând să exploateze gaze de şist, ci doar petrol.


Aceste propsecţiuni trebuie făcute sub autorizaţie de construire, drept urmare ar avea nevoie de certificat de Urbanism. Acolo s-au cerut toate avizele care se puteau cere. În momentul în care s-a emis autorizaţia de construire am avut toate acele avize primite. Am avut o şedinţă organizată de comisia de Urbanism, unde eu am avut o intervenţie în care am spus că multe din avize sunt condiţionate. Am propus ca prefectura sau cineva să verifice la nivel macro îndeplinirea tuturor acestor precondiţii din avizele date”.

Vasile spune că, din cunoştinţele sale, avizele aferente există la dosar, dar că va dispune o verificare în cauză. Mai mult, legat de viitoare prospecţiuni, acesta a spus că, indiferent de rezultatele prospecţiunilor, nimeni nu va putea exploata gaze de şist sau petrol fără noi avize şi verificări şi fără autorizaţie de construire.

Foto: facebook.com

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.