Alpinistul Horia Colibăşanu a ajuns în masivul Annapurna din Nepal. Cum se...

Alpinistul Horia Colibăşanu a ajuns în masivul Annapurna din Nepal. Cum se pregăteşte timişoreanul pentru testul suprem

1
DISTRIBUIȚI

Tilicho Lake

Alpinistul Horia Colibășanu, care a plecat să cucerească Everestul fără oxigen ajutător, a ajuns în în regiunea masivului Annapurna din Nepal, unde se aclimatizează la condițiile de altitudine.

Horia, aflat zilele acestea în districtul Manang, în apropierea graniței cu Tibet, se îndreaptă spre Tilicho Lake (4.919m), unul dintre cele mai mari lacuri din lume.


Această primă fază a expediției, ce se desfășoară în perioada martie-mai, are ca scop aclimatizarea organismului sportivului timișorean până la altitudinea de 5.000 de metri.

Horia Colibășanu este însoțit în această expediție de românul Justin Ionescu, camaradul său și în expediția din 2013 pe Muntele Lhotse (8.516 de metri) din Nepal, precum și de slovacul Peter Hamor. Săptămâna aceasta cei trei alpiniști vor pleca spre Tibet, unde vor începe a doua fază a aclimatizării pentru Everest, pe un vârf de 8.000 de metri – Shisha Pangma (8.027m).

Vă reamintim că Horia Colibășanu și Peter Hamor vor încerca să urce pe vârful Everest pe ruta nordică, în stil alpin clasic, fără oxigen suplimentar și fără ghizi (șerpași).

1 COMENTARIU

  1. Foarte prost documentat articolul… Lacul Tilicho nu este printre cele mai mari din lume ci printre cele aflate la mare altitudine. Este o diferenta foarte mare intre cele doua categorii. Decat sa scrieti prostii mai bine limitati-va la a ne da informatii despre timisoreanul nostru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.