ANM: Concentrații de praf saharian pot apărea deasupra României în zilele de...

ANM: Concentrații de praf saharian pot apărea deasupra României în zilele de vineri și sâmbătă

0
DISTRIBUIȚI

meteo

Concentrații foarte reduse de praf saharian pot apărea deasupra României în zilele de 4 și 5 aprilie, din cauza maselor de aer provenite din regiunile de vest și de sud-vest ale continentului, menționează Administrația Națională de Meteorologie (ANM), într-o informare postată pe site-ul instituției.

„În ultimele zile, deasupra regiunilor de vest și de sud-vest ale continentului a evoluat o formațiune barică depresionară care a favorizat avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană.


Deoarece în aceste regiuni s-au semnalat deja precipitații pe arii extinse, concentrația particulelor de praf este în scădere. În zilele de 4 și 5 aprilie concentrații foarte reduse de praf saharian se pot înregistra și deasupra României, în condițiile în care țara noastră se va afla la extremitatea acestei formațiuni barice depresionare”, se arată în comunicatul ANM.

Un fenomen similar a avut loc în România în luna mai a anului trecut, când s-a semnalat un nivel redus al concentrațiilor de praf saharian, relatează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.