Au venit banii de la Ministerul Sănătății pentru tratarea pacienților care se...

Au venit banii de la Ministerul Sănătății pentru tratarea pacienților care se zbat între viață și moarte la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Drip-feed-640x561

Vești bune pentru familiile bolnavilor care se află în stare critică în secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean Timișoara. Programul Național de Finanțare a secțiilor ATI, inițiat de medicul timișorean Dorel Săndesc în vara anului trecut, este, din nou, finanțat de Ministerul Sănătății, începând cu această lună.

Vă reamintim că zecile de secții ATI din întreaga țară incluse în acest program nu au mai primit niciun ban în acest an pentru implementarea programului de finanțare a cazurilor grave. Dorel Săndesc, șeful secției ATI din Spitalul Județean Timișoara, a atras atenția că în cazul în care nu se vor aloca fondurile necesare, unitatea medicală risca să rămână fără medicamentele și materialele sanitare, extrem de scumpe, atât de necesare pentru mențiunea în viață a pacienților care se zbat între viață și moarte.


Astfel, familiile bolnavilor ar fi fost nevoite să cumpere din propriul buzunar medicamentele și materialele necesare.

În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, anunța că a fost deblocată suma de aproape 160 de milioane de lei pentru monitorizarea, tratamentul și îngrijirea pacienților critici din secțiile ATI din 79 de spitale din țară. Iulius Jugănaru, directorul Spitalului Județean Timișoara, ne-a declarat că și unitatea medicală pe care o conduce a primit bani de la minister pentru secția ATI. “Nu știu exact suma primită, dar banii au venit. În primele trei luni ale acestui an am reușit să ne descurcăm pentru că au mai rămas bani de anul trecut cu care am  cumpărat medicamentele și materialele sanitare, însă eram la limită”, ne-a spus Iulius Jugănaru.

Anul trecut, Spitalul Județean Timișoara a primit 1,5 milioane de euro pentru tratarea cazurilor grave din secția ATI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.