AVERTISMENTUL lui Vladimir Putin pentru Kiev: ”Să nu comită ceva ireparabil”

AVERTISMENTUL lui Vladimir Putin pentru Kiev: ”Să nu comită ceva ireparabil”

0
DISTRIBUIȚI

russia-putin.jpeg1-1280x960

Preşedintele rus, Vladimir Putin, le-a cerut, miercuri, autorităţilor de la Kiev să „nu comită ceva ireparabil” în Ucraina, exprimându-şi speranţa că eforturile diplomatice vor avea un „rezultat pozitiv”.

„Sper că iniţiativa Ministerului rus de Externe pentru reglementarea situaţiei va avea efect şi că rezultatul va fi pozitiv”, a declarat Putin, citat de agenţii la începutul unei reuniuni cu Guvernul.


„Sper în orice caz că autorităţile interimare nu vor comite ceva ireparabil”, a adăugat el.

Putin a făcut aceste declaraţii în timp ce situaţia este extrem de tensionată de duminică în estul rusofon al Ucrainei, unde militanţii proruşi calificaţi drept „terorişti şi criminali” de autorităţile de la Kiev ocupă clădările administative din mai multe oraşe.

O speranţă de natură diplomatică a apărut odată cu anunţul discuţiilor între ruşi, americani, ucraineni şi Uniunea Europeană, săptămâna viitoare.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a cărui ţară a absorbit în martie peninsula ucraineană Crimeea potrivit unui scenariu de care se tem acum autorităţile ucrainene în regiunile din est, a apreciat marţi că aceste regiuni proruse ar trebui să fie reprezentate la aceste negocieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.