Băsescu: Gaddafi mi-a spus că el a avut datorii la Ceauşescu, nu...

Băsescu: Gaddafi mi-a spus că el a avut datorii la Ceauşescu, nu la România

0
DISTRIBUIȚI

traian basescu mcv

Preşedintele Traian Băsescu a povestit, astăzi, după Summit-ul UE-Africa, vorbind despre problema datoriilor ţărilor africane către România, că a avut o discuţie, în timpul unei vizite făcute în Libia, cu Muammar Gaddafi, care i-a spus că el a avut datorii la Ceauşescu, nu la România, scrie Mediafax. Traian Băsescu a precizat că în cadrul Summit-ului UE-Africa nu s-a discutat despre problema datoriilor pe care ţările africane le au către România, pentru că este vorba despre o problemă bilaterală.

El a povestit momentul vizitei pe care a făcut-o în Libia, când a discutat cu Muammar Gaddafi despre datoriile pe care această ţară le are către România. „Dumnezeu sau Allah să îl odihnească pe Gaddafi, eu am discutat cu el şi vă pot spune că am fost primul şef de stat primit întâi în palat şi apoi în cort.


Prima dată m-a primit în palat, după ce nu mai primise de vreo 20 de ani şefi de stat în palat, şi l-am întrebat pe Gaddafi, a venit şi punctul, că aveam notat în dosar, datoria Libiei la România, şi el: Eu nu am datorii la România, datoriile mele sunt la Ceauşescu, l-aţi omorât… Eu la el am avut datorii… Vă dau un exemplu. Nu e neapărat de scris în presă, dar aceasta este abordarea”, a afirmat Băsescu.

Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, România a valorificat mare parte din datorii, precizând că nu este pregătit să spună „ce mai avem de luat şi de unde”. Preşedintele Băsescu a făcut în noiembrie 2006 o vizită în Libia, în cursul căreia s-a întâlnit cu Muammar Gaddafi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.