Big Brother în cuibul unor berze. Cum au devenit vedete pe Internet,...

Big Brother în cuibul unor berze. Cum au devenit vedete pe Internet, cu ajutorul unei camere video care le urmărește fiecare mișcare

5
DISTRIBUIȚI

1239646_264524563708962_410376191_nO pereche de berze albe, care și-au făcut cuib pe acoperișul unei școli din localitatea timișeană Carani, au devenit vedete pe Internet. Cristian Ilea, un timișorean pasionat de viața animalelor sălbatice, s-a gândit să monteze o cameră video lângă cuib, iar imaginile remarcabile surprinse sunt transmise live pe Internet.

Din 23 martie 2014, când prima barză s-a întors în cuibul ei din localitatea Carani, peste 2.000 de oameni urmăresc cu sufletul la gură fiecare mișcare pe care o face pe Internet. “A sosit barza!!! Urmează aproximativ șase luni în care o să asistăm la nașterea următoarei generații de berze”, anunța entuziasmat Cristian Ilea pe Facebook. Peste doar câteva zile, internauții au putut urmări întâlnirea berzei cu o alta, dar și apariția primului om în cuib, care după doar două zile s-a spart din cauza neatenției uneia dintre berze, care l-a scăpat din cioc.

Imaginile inedite pot fi urmărite pe site-ul http://www.wildliferomania.com, accesarea oficială a acestuia se va realiza astăzi în cadrul programului educațional “Școala Altfel”.


La Școala Gimnazială din localitatea Carani, elevii vor asista la o lecție deschisă despre viața berzei albe, Ciconia Ciconia, susținută de către Cristian Ilea, inițiatorul proiectului Wildelife România, și de Kiss Andraș, șeul secției de Istorie Naturală din cadrul Muzeului Banatului. La finalul lecției, fiecare copil va fi invitat să aleagă un nume pentru berzele care și-au făcut cuib în perimetrul localității timișene Carani.

“În premieră, în vestul României, la Carani pe acoperișul Școlii gimnaziale a fost amplasată o cameră video ce urmărește comportamentul berzei albe. “Cuibul de barză albă” este proiectul pilot a ceea ce va fi secțiunea LIVE a http://www.wildliferomania.com, ce aduce publicului  informații despre viața sălbatică din țara noastră. Acest lucru este realizat prin imagini și fotografii sugestive ce vor valorifica viața sălbatică din România. În plus, publicul are acces la date succinte despre toate speciile prezentate”, spune Cristian Ilea.

Wildelife România este un proiect pus în practică de Camera 4 Timișoara, care își propune să-i facă pe oameni să înțeleagă mai bine comportamentul păsărilor, ca să poată avea grijă de “casele” lor, cuiburile. Imaginile cu berzele pot fi vizionate și utilizate de specialiști și de publicul larg din întreaga lume.

În România exista aproximativ 400 de specii de păsări din totalul de 10.000 la nivel mondial.

5 COMENTARII

  1. ”… dar și apariția primului om în cuib, care după doar două zile s-a spart din cauza neatenției uneia dintre berze, care l-a scăpat din cioc.” Am știut dintotdeauna că pe copii iî aduce barza! 🙂 Dar nu știam că sunt atât de puternice să țină un om în cioc. Probabil, bărzoii care merg la sală. 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.