Camil Petrescu, omagiat la Timișoara. Ce spectacole și evenimente vor avea loc

Camil Petrescu, omagiat la Timișoara. Ce spectacole și evenimente vor avea loc

0
DISTRIBUIȚI

camil petrescu

În această lună, când se împlinesc 120 de ani de la naşterea lui Camil Petrescu, fundaţia culturală care-i poartă numele şi revista „Teatrul azi” – continuatoarea publicaţiei înfiinţate de scriitor în 1956 – şi-au propus să-l sărbătorească într-un cadru aparte de manifestările organizate la nivel oficial. În „Anul Camil Petrescu”, fundaţia şi revista încearcă să readucă în atenţia publicului opera romancierului, dramaturgului, poetului, filosofului şi gazetarului consacrat în anii interbelici, un redutabil spirit polemic al epocii sale, pentru a-l aduce mai ales în conştiinţa tinerei generaţii.

Organizat sub egida Uniunii Scriitorilor din România, programul aniversar se desfăşoară, alături de Cluj şi Bucureşti, şi la Timişoara.


În 11 aprilie, la ora 11,00, în spaţiul galeriei Calina este preconizată o întâlnire cu publicul timişorean, găzduită de scriitorul Cornel Ungureanu şi criticul de teatru Florica Ichim iar actorul Damian Oancea va citi din opera scriitorului. Cu acest prilej vor fi lansate ediţia anastatică a revistei „Cetatea literară”, importantă publicaţie interbelică, precum şi un volum bipolar  conţinând piesa „Caragiale în vremea lui”, de Camil Petrescu, şi „Procesul tovarăşului Camil”, document de istorie literară datorat scriitorului Ion Vartic. La ora 19,00, spectacolul „Iată femeia pe care o iubesc”, în regia Mihaelei Lichiardopol, va fi jucat de actori ai teatrului naţional timişorean. La ora actuală, aceasta este singura montare după o piesă de Camil Petrescu care se joacă în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.