Chitări acustice şi bas într-un concert cu trei „muschetari” ai muzicii timişorene

Chitări acustice şi bas într-un concert cu trei „muschetari” ai muzicii timişorene

0
DISTRIBUIȚI

crisovan

Melomanii timişoreni sunt invitaţi la un eveniment deosebit joi, 17 aprilie, de la ora 21.00, la Club 30, unde va avea loc un concert de chitară acustică susținut de Adrian Dinu şi Horea Crişovan (foto), alături de ei fiind prezent şi invitatul special Christian Podratzky, la chitară bas.

Născut în data de 9 ianuarie 1959, Adrian Dinu-Schwartz este unul dintre acei muzicieni timişoreni care a hotărât să-şi trăiască viaţa în Germania. Dar pe lângă acest „exil“, alături de vechii său colegi de trupă a reuşit să reactiveze legendara formaţie Abra, care anul trecut a editat un nou material discografic ce poartă numele de „Data când totul este gata“.

Adrian Dinu a pus bazele formaţiei Abra la Timișoara, în 1984, alături de Christian Podratzky şi Vali Potra. „Revenirea mea a avut loc odată cu albumul «La frumuseţea ei». Vali Potra a fost cu ideea, după care a urmat discul «Şapte», alături de Mircea Baniciu, şi albumul actual, care este foarte lăbărţat.


Am făcut înregistrările acum doi ani, iar prietenul nostru Mircea Baniciu a insistat ca discul să apară la casa lui de discuri“, ne-a mărturisit Adi Dinu.

Christian Podratzky şi-a început activitatea muzicală în Timişoara, la grupul Impact, pe care îl înfiinţează în anul 1982. Din 1986 cântă în legendara formulă de trio a grupului Abra, alături de care câştigă o serie de premii la festivalurile de rock, printre care locul întâi cu formația şi titlul de cel mai bun basist la festivalul de la Târgu-Mureş din 1986. Nivelul interpretativ şi talentul îl propulsează în 1987, la cel mai titrat grup din Timişara acelor ani, Pro Musica. Pe lângă numeroasele concerte, înregistrari radio/tv şi turnee ale grupului, înregistrează în 1988 albumul “Rockul Baroc”. Actualmente, Christian Podratzky este membru al trupei Rezident EX.

Horea Silviu Crişovan este un nume cât se poate de cunoscut printre melomanii timişoreni, şi nu numai, atât pentru colaborările sale în diverse proiecte muzicale, cât şi pentru că participă la o serie de evenimente cu ştaif, cum ar fi Frankfurt Musik Messe, în calitate de endorser şi artist Manne Guitars sau Laboga Amps and Cables. Născut la 22 februarie 1973, Horea a debutat pe scenă la Festivalul Timrock din 1989 şi a colaborat într-o serie de proiecte muzicale.

Biletele pentru acest concert costă 15 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.