CIA a folosit cântece ale trupei rock Red Hot Chili Peppers pentru...

CIA a folosit cântece ale trupei rock Red Hot Chili Peppers pentru a tortura un prizonier

0
DISTRIBUIȚI

red hot chili peppers facebook

CIA a folosit cântece ale trupei rock Red Hot Chili Peppers pentru a tortura un prizonier, după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001.

Săptămâna trecută, comisia de securitate din Senatul american a votat pentru declasificarea unui „interogatoriu îmbunătăţit” realizat de CIA, un document de 6.600 de pagini care explică procedurile folosite de această agenţie după atentatele teroriste din 11 septembrie 2001.

Unul dintre agenţii care au participat la acel interogatoriu a acordat un interviu pentru postul de televiziune Al Jazeera şi a dezvăluit că unul dintre prizonieri, Zayn al-Abidin Muhammad Husayn Abu Zubaydah, a fost torturat de CIA în timp ce era obligat să asculte piese ale trupei Red Hot Chili Peppers, care erau difuzate fără întrerupere, informează huffingtonpost.com.

Aceeaşi sursă, care a preferat să îşi păstreze anonimatul, a spus că acele interogatorii au avut loc din mai până în iulie 2002, însă nu a precizat titlurile pieselor rock utilizate în timpul torturii.


Metodele de tortură folosite de CIA au fost detaliate în acel raport, iar printre ele se numără privarea de somn şi încătuşarea şi scufundarea prizonierilor, dezbrăcaţi la piele, în bazine cu apă, pentru a-i ţine conştienţi pe durata interogatoriilor.

Nu este pentru prima dată când au apărut zvonuri despre faptul că muzica unei trupe rock a fost utilizată de CIA ca metodă de tortură. La începutul anului, grupul canadian de metal industrial Skinny Puppy a cerut guvernului american să îi plătească drepturi de autor pentru că a folosit cântece ale trupei ca metodă de tortură în închisoara Guantanamo.

Mai multe trupe celebre, precum REM, Rage Against the Machine şi Metallica, au denunţat la rândul lor, înainte de Skinny Puppy, utilizarea cântecelor lor, difuzate ore întregi, fără întrerupere şi la un volum ridicat, în celulele deţinuţilor de la Guantanamo, în enclava americană din Cuba.

Metallica a cerut oficial Pentagonului în urmă cu un an să nu mai difuzeze piesele lor.

Foto: facebook.com/ChiliPeppers

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.