Colecții inedite și ritmuri sud-americane la Timișoara. Cum s-a desfășurat a doua...

Colecții inedite și ritmuri sud-americane la Timișoara. Cum s-a desfășurat a doua ediție a Fashion Evolution FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1613887369">

Fashion Evolution - Brazilian Carnival Fashion & Make-up Show69_resize

Confetti, dans, senzualitate, muzică și fantezie – sunt ingredientele care au transformat orașul de pe Bega în capitala modei pentru o seară. Șapte designeri locali cu nume reprezentative în moda româneasă și-au prezentat colecțiile în cadrul Brazilian Carnival Fashion & Make-up Show aseară la Centrul Regional de Afaceri din Timișoara (CRAFT).

Spectacolul a adus în lumina reflectoarelor colecţiile Aurei Dumitru, Mihaelei Motişan, Flaviei Vieriu, Krisztinei Keresztes, Paluggio, Leonard Collection şi Ego by Cătălin Botezatu, dar și vedete, persoane publice sau make-up artişti internaţionali, precum Alexandru Abagiu şi Denis Kartashev.

Aflat la cea de-a II-a ediție, Fashion Evolution îl are în centru pe make-up artistul Marius Lupu, organizatorul evenimentului. ”Este un eveniment pe care l-am gândit de peste cinci luni de zile. E o muncă enormă, care sper că a bucurat publicul timișoarean. Ceea ce îmi doresc este să devină un brand al orașului nostru, astfel încât Timișoara să devină o capitală a modei și să o punem pe harta orașelor fashion. Ceea ce a fost în față a fost un show, dar în spate au fost 30 de make-up artișiti, 20 de hairstyle-iști, 50 de manechine și designeri”, spune Marius Lupu.

Colecțiile prezentate au adus în prim plan cele mai noi tendințe în materie de fashion cu materiale precum pielea naturală, mătase sau dantelă. Flavia Vieru a ales ca material pielea naturală pentru că, spune ea, este un „must have” în garderoba unei femei. Colecția, prezentată sub genericul „Vision of Leather”, prezintă 12 rochii din piele naturală care nu se găsește în România, asta pentru că creatoarea nu a mizat pe negru, ci a căutat piele de culoare argintie sau aurie.

„Totul a început anul trecut, de la ideea că nu găseam niciunde rochii de seară sau obiecte vestimentare din piele naturală. Am reușit să procur cu ajutorul tatălui meu și din momentul acela am început să realizez diferite ținute cu bucăți din piele naturală. Fiecare femeie trebuie să aibă măcar o fustă sau o geacă din piele, un obicet vestimentar din piele”, povestește creatoarea.

Vali Cioban s-a inspirat din natură, dragoste, tradiții sau port popular. Colecția s-a numit „Dor”, iar în cadrul ei au fost prezentate opt ținute de fete și trei de băieți. ”Ca materiale am folosit dantelă, goblen decupat, mărgele sau floricele lucrate manual. Colecția se numește „Dor” pentru că vrea să exprime dorul de tradiție, dorul de dragoste, dorul de viață”, spune aceasta.

Spectatorii au avut parte, printre prezentări de modă, de ritmuri de salsa, samba și merengue. Finele evenimentului a adus-o pe scenă pe Andreea Bălan care i-a delectat pe invitați cu un concert-show Brazilian Carnival by Andreea Bălan, un show spectaculos de make-up by Iuliana Sandu, hairstyle by Sergiu Bacioi şi două trupe de dansatori care au oferit un spectacol exotic.

Fashion Evolution – Brazilian Carnival Fashion & Make-up Show a adus o mică parte din celebrul Carnaval de la Rio. Este primul eveniment din zona de vest a țării și are ca scop promovarea brandurilor și a modei românești, dorind să includă Timișoara pe harta orașelor cu cea mai mare deschidere către evenimentele mondene. La ediția de anul acesta numărul oamenilor implicați s-a dublat față de cei din ediția anterioară, precum și bugetul, cheltuielile depășind suma de 35.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.