CONFRUNTĂRI armate în Ucraina: Cinci oameni au murit. Putin avertizează că actele...

CONFRUNTĂRI armate în Ucraina: Cinci oameni au murit. Putin avertizează că actele Kievului „vor avea consecinţe”. Noi manevre militare ruse la frontiera cu Ucraina

0
DISTRIBUIȚI

slaviansk ucraina moldova24_info

Confruntări aveau loc joi între forţe loiale autorităţilor şi separatiştii de la Slaviansk, un bastion prorus situat în estul Ucrainei, soldate cu cinci morţi. Actele Kievului în estul Ucrainei „vor avea consecinţe”, a avertizat joi preşedintele rus Vladimir Putin, calificând recursul Guvernului la armată drept o „crimă gravă împotriva propriului popor”. Armata rusă a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina, ca răspuns la operaţiunea militară a Kievului.

Armata rusă a lansat noi manevre la frontiera cu Ucraina, ca răspuns la operaţiunea militară a Kievului, a anunţat joi ministrul rus al Apărării, citat de AFP.

„Dacă regimul actual de la Kiev a început într-adevăr să folosească armata împotriva populaţiei în ţară, este o crimă gravă împotriva propriului popor”, a declarat el.

„Este o operaţiune de reprimare care va avea consecinţe pentru oamenii care iau aceste decizii, în special pentru relaţiile interguvernamentale”, a adăugat preşedintele rus, fără a face precizări cu privire la natura acestor consecinţe.

„Dacă autorităţile actuale de la Kiev au făcut acest lucru, atunci este vorba doar despre o juntă, un fel de bandă criminală”, a afirmat el.

„Până la cinci” insurgenţi proruşi au fost ucişi, iar un militar ucrainean a fost rănit în cursul operaţiunii ucrainene pentru preluarea controlului asupra oraşului Slaviansk, aflat sub controlul separatiştilor, a anunţat Ministerul ucrainean de Interne.

Jurnalişti AFP au auzit focuri de armă la un baraj al insurgenţilor de la intrarea prin partea de nord în Slaviansk, iar ulterior au văzut mai multe blindate, inclusiv una arborând steagul ucrainean, trecând de postul de control, incendiat de către proruşi.

Liderul separatist local al oraşului cu peste 100.000 de locuitori Viaceslav Ponomarev a ordonat civililor să părărsească primăria, a anunţat Stela Horoşeva, purtătoarea sa de cuvânt.


„Persoane înarmate care asigură apărarea primăriei rămân pe loc”, a subliniat ea.

Slavianskul se află de mai multe zile sub controlul insurgenţilor proruşi. Persoane înarmate cu puşti de asalt, în uniforme militare dar fără însemne şi cu faţa acoperită de cagule ocupă mai multe clădiri publice, iar Ponomarev i-a cerut duminică preşedintelui rus Vladimir Putin să intervină pentru a „proteja” populaţia.

Foto: moldova24.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.