Consiliul Județean Timiș a donat 200.000 de lei pentru renovarea Clinicii de...

Consiliul Județean Timiș a donat 200.000 de lei pentru renovarea Clinicii de Chirurgie Vasculară. Medicii încă așteptă banii promiși de primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

IMG_1638-640x477

Singura clinică din vestul țării în care sunt salvate de la amputare picioarele pacienților cu grave probleme vasculare începe să arate la fel ca una din țările occidentale. Și asta pentru că Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculată din cadrul Spitalului Județean Timișoara, a reușit să convingă mai mulți sponsori să doneze fonduri pentru renovarea saloanelor.

Lucrările au început în luna noiembrie a anului trecut și până în acest moment au fost reabilitate trei saloane.


În cadrul unei conferințe de presă, organizată în toamna lui 2013, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, au promis că vor contribui cu sume consistente astfel încât saloanele secției să fie renovate. Doar Titu Bojin s-a ținut de cuvânt și a alocat 200.000 de lei, bani cu care vor începe lucrările de renovate la încă trei saloane.

“Au fost promisiuni de la Primăria Timișoara, dar nu am primit niciun ban. Am încercat să reiau legătura cu primăria, însă nu am reușit până acum. Sprijinul Consiliului Județean Timiș este deosebit de important, reprezintă mai mult de 50 % din tot ce am reușit să strângem până acum. Cu acești bani vor fi renovate trei saloane și vor fi dotate cu toalete ultramoderne”, a explicat, astăzi, Mihai Ionac.

În perioada următoare va fi pus în funcțiune și un sistem de alarmare a asistentelor. Prin intermediul acestuia, pacienții care se simt rău pot să apese pe un buton aflat lângă pat, iar cadrele medicale le vor sări în ajutor.

Anual sunt internați în Clinica de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara peste 2.000 de pacienți, marea majoritate a acestora sunt supuși unei intervenții chirurgicale. Pentru patru din cele zece saloane ale clinicii nu există, deocamdată, fonduri pentru reabilitarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.