Creatorul celebrului hit „Me gustas tu”, Manu Chao, concert în premieră la...

Creatorul celebrului hit „Me gustas tu”, Manu Chao, concert în premieră la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Manu_Chau_141 [1024x768]

Manu Chao va concerta în premieră la Timişoara, în data de 25 iunie, la Muzeul Satului Bănăţean, alături de trupa sa, evenimentul fiind un „teaser“ pentru cea de-a noua ediţie a festivalului Plai.

Pe numele său adevărat Jose-Manuel Thomas Arthur Chao, muzicianul s-a născut în inima Franţei, la Paris. Talentul său muzical l-a purtat de-a lungul timpului prin mai multe genuri, de la rock, sansoneta, salsa, reggae sau ska, până la raï (stil algerian).


Manu cântă în franceză, engleză, spaniolă, catalană, portugheză, galiciană, arabă și wolof, iar piesele sale denotă acel stil caracteristic plin de dinamism şi voie bună.

După cinci albume în cadrul trupei Mano Negra, artistul a pornit pe un drum individual, iar în 1998 a văzut lumina zilei primul său material discografic, “Clandestino”, lansat sub numele de Manu Chao. Albumul ce conţine 16 piese „croşetează” o diversitate de genuri, printre care reggae, rock, rumba şi ritmuri braziliene. Lansarea acestuia i-a adus notorietate în întreaga lume, iar discul  “Proxima estacion… Esperanza“ a lansat hitul “Me gustas tu”. Deşi se bucură de un succes deosebit în Europa şi America Latină, Manu Chao nu a reuşit să pătrundă pe piaţa americană, unde a susţinut câteva turnee, inclusiv ca headliner la celebrul festival Lollapalozza.

Manu Chao își găsește inspirația în cultura stradală a diferitelor țări și naționalități. Muzica sa multiculturală și multilingvă este un amalgam de rock, reggae, punk, ska, sunete descoperite și ritmuri din jurul lumii, cântând în engleză, spaniolă, franceză, italiană și alte limbi pe care le îmbină câteodată în aceeași piesă. Biletele pentru concertul de la Timişoara cu Manu Chao costă 75 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.