Cum a ajuns capela Kimmel să fie ocupată ABUZIV de clanul Cârpaci...

Cum a ajuns capela Kimmel să fie ocupată ABUZIV de clanul Cârpaci şi ce măsuri anunță viceprimarul Stoia

8
DISTRIBUIȚI

SIL_2028Enigma capelei Kimmel a fost eludicadă de municipalitatea timişoreană. În urmă cu o săptămână viceprimarul Traian Stoia anunţa că pe capela Kimmel din cimitirul din Calea Buziaşului în care se ştia că au fost înhumaţi membri au familiei Ziegler au apărut numele şi fotografiile a doi rromi din clanul Cârpaci, asta fără existenţa unei dovezi că respectiva capelă a fost vândută sau că rromii ar fi fost exhumaţi şi mutaţi.

La finele acestei săptămâni viceprimarul Traian Stoia a povestit că „urmare a unei audiențe avute, am aflat că s-a făcut o vânzare care s-a desfăşurat la Frankfurt. Pe baza unei poze. Eu am îndoieli serioase că un notar german face un contract de vânzare-cumpărare pe baza unei poze, fără a avea un dosar cu toate hârtiile necesare.


În audienţă au venit un domn şi o doamnă, rude mai îndepărtate cu familia Kimmel şi Ziegler. Ne-au pus la dispozitie copii xerox a unor documente în limba germană care conţin o fotografie a capelei şi care atestă ca a fost încheiată o tranzacţie asupra acestei capele. Din acestea rezultă ca tranzacţia a fost încheiată în Germania în 23 noiembrie 2005, la un notariat. Am intrat în posesia unei copii a declaraţiei notariale din 19.01.2006, prin care numiţii Cârpaci Trifu şi Ziegler Corneliu declară că au participat la exhumarea unor rămăşiţe pământeşti şi că la semnarea acestei declaraţii nu mai au pretenţii unul faţă de celălalt şi sunt îndeplinite condiţiile contractului”.

Ca urmare a celor aflate în audienţă, vicele a solicitat verificări suplimentare pentru a lămuri locaţia cadavrelor. „La cimitirul din Calea Buziaşului, am găsit parcela numărul 6, mormintele 14 – 20. Am găsit un cavou care are înhumată o parte din familia Kimmel. Am gasit plăcile funerare ale numitei Olga Ziegler, născuta Kimmel, şi a soţului său Ziegler. Deci, cel înhumat iniţial în capelă a fost mutat în acest mormânt. Am rugat poliţia să demareze cercetările şi, după caz, inclusiv urmărirea penală în funcţie de infracţiuni, urmând ca prin Direcţia de Patrimoniu să punem la dispoziţie actele necesare”, a completat Stoia. Vicele a menţionat că în continuare municipalitatea face toate demersurile necesare pentru a intra în posesia capelei pentru care din 2012 nu s-au mai plătit bani aferenţi concesiunii.

8 COMENTARII

 1. Hai ca sutn curios cum se va incheia povestea asta…
  Ce ar fi ca Primaria sa ia legatura cu notarul din Germania care cica ar fi legalizat tranzactia?

 2. Stoia asta zici ca e necrologu din ziar… unde dreq era pana acum? Ca doar conduce acea directie de doi ani si e aceeasi sefa la cimitire de un deceniu. Sa ne mai lase cu povesti de adormit copiii si sa ne spuna ce a facut concret pana acum. Ca stim cu totii ce nereguli sunt in Tm si vrem masuri nu basme

 3. „Parca-i Indira Ghandi si Gheorghe Dracul in persoana. Hahaha ce fete de jeguri penale.”
  Huo! Rasistule!

  „Cand se va trezi poporul roaman din adormire?”
  Niciodata! Istoria i-a pus la dispozitie in 1848, un indemn: „Desteata-te romane”. Daca nici dupa 166 de ani nu s-a desteptat…

  Timisoara a avut dealungul istoriei sale mai multe deveniri culturale: maghiara, turceasca, austriaca, iarasi maghiara, apoi
  romaneasca. Nu credeti ca ar trebui sa vina si randul carpacilor?

 4. Ce „doctor docent” in istorie si literatura s-a trezit printre noi ! Habar nu ai ce aberezi pe aici. Cand a avut Timisoara „devenire culturala ” maghiara,austriaca sau turceasca ??? Faptul ca Banatul a fost parte a Imperiului Austro-ungar nu inseamna ca a avut”devenire culturala”(ce limbaj de academician)maghiara sau austriaca.Scrii prostii fara sa cercetezi nimic. Sigur esti vreun boschetar de bodega care le stie pe toate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.