Pedeliștii au boicotat votarea comisiei de negociere pentru centrul intermodal. Cum se...

Pedeliștii au boicotat votarea comisiei de negociere pentru centrul intermodal. Cum se va intra în posesia terenului. UPDATE Discuții aprinse între Bojin și Popoviciu

0
DISTRIBUIȚI

plen cjt  mic 2 p

O nouă ceartă în plenul Consiliului Județean Timiș. În curând se împlinesc două luni de la moartea consilierului județan al PP-DD Ilie Bertea. Cu toate acestea într-un proiect propus astăzi spre vot la CJT pentru asocierea cu CNCF CFR SA și pentru a stabili comsia de negociere și startare procedurilor de obținere a terenului de la Remetea Mare, Bertea figura pe lista cu consilieri județeni selectați pentru a purta discuții pe tema terenului și a asocierii.

Secretarul CJT Dănuț Ardelean a spus că „în anii anteriori a fost demarat un proiect de asociere în participanțiune între Timiș și CNCF CFR SA în vederea demarării priectului construirii unui centru intermodal la Timișoara. S-a atabilit ca această formă de colaborare să fie o formă de asociere în care fiecare parte să vină cu bunuri. Timișul să asigure drumul de acces spre comuna Remetea, să asigure drumul de acces până la zona respectivă, și CNCF CFR să se ocupe de ceea ce însemnă realizarea proiectului și obținerea de finanțări europene. Suntem în situația în care supunem la vot acest proiect de hotărâre prin care solicităm să fiți de acord cu această asociere. Să numim comisia de negociere în vederea achiziției terenurilor pe care va fi construit acest centru și să fie împuternicit personal care să semneze contractul respectiv exproprierea pentru cazul de ultilitate publică. Județul poate intra în posesia terenurilor și prin vânzare, mergem pe ideea că această comisie poate negocia și cumpăra pentru că exproprierea durează foarte mult timp”.

Supravegheat de sus de vicepreședintele PDL Alin Popovciu, consilierul Marius Martinescu s-a a arătat nemulțumit de faptul că nu se știe cine a va plăti banii pentru teren și că nu se știe exact în ce termeni se va negocia.


Nici pepedediștii nu au fost mulțumiți de proiect și au spus că „ne băgăm în ceva ce nu știm, nu știm cât costă terenul. Vrem înființarea comisiei, dar cerem amânarea votului pentru negociere”.

După nenumărate discuții, comisia a fost adoptată cu componența vicepreședintele CJT Călin Dobra, Liviu Cocean – PNL, Pompiliu Stanciu – PSD. Petru Juravle de la PP-DD a spus că „ne consultăm să vedem dacă nominalizăm un om”, PC l-a ales pe Traian Stancu, iar din comisie vor mai face parte un reprezentant al arhitectului șef, unul al Direcției de Patrimoniu, altul de la Direcția de Investiții, de la Buget-Finanțe, Serviul Juridic va avea doi reprezentanți, și alți doi vor fi de la Serviciul Economic. PDL nu a dorit că numească un reprezentant în comisie spunând că, fiind o comisie PSD, ei trebuie să își asume urmările a ceea ce se va face.

UPDATE Discuții aprinse la holul CJT între Titu Bojin și deputatul PDL Alin Popoviciu. “În momentul de față sunteți încurcați pentru că nu se face, și cu părere rău vă spun că eu am aici interpelare la ministrul Dan Șova, care spune că s-au luat în analiză toate cele patru locații Tmiș, Iași, Brașov, Suceava, și că doar studiile de fezabilitate de la Timișoara și Iași au probleme și se află în stadiul de revizuire în urma contestațiilor”, a spus Popoviciu.

Bojin a spus că celelalte studii nu mai sunt în lucru, că cea mai avansată documentație e a Timișului și că județul nostru e singurul care are contact semnat cu SNCFR. Pe final, Popoviciu a atenționat că îl roagă pe Bojin să nu mai promită intermodalul, pentru că va avea de pierdut în campania pentru următoarele alegeri de la CJT. „Mă voi folosi de asta”, a promis Popovciu, care vrea să ia scaunul lui Bojin. Amabil, pesedistul l-a invitat să intre în partid și „poate, poate va primi un post de consilier sau ceva”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.