Cum pot contribui timișorenii la realizarea celei mai mari construcții din sticle...

Cum pot contribui timișorenii la realizarea celei mai mari construcții din sticle de plastic din lume

1
DISTRIBUIȚI

pod

Timișoara vrea să intre în Cartea Recordurilor cu cea mai mare construcție din sticle de plastic din lume, un pod ce va fi realizat peste Bega, care va putea fi traversat. A mai rămas o lună și jumătate până când proiectul trebuie finalizat, motiv pentru care reprezentanții Asociației EcoStuff România îi indeamnă pe timișoreni să nu mai arunce sticlele de plastic.

Și asta pentru că este nevoie de nu mai puțin de 100.000 de pet-uri pentru realizarea construcției peste Bega. Astfel, cei care doresc să se implice în acest proiect sunt așteptați, începând cu data de 5 mai, să aducă sticle de plastic curate, neturtite și cu dop “La Căpițe”, vizavi de sediul Universității de Vest din Timișoara, între orele 18.00 – 20.00.

“cu.podu” în Guiness Book este un proiect inițiat de EcoStuff România. Recordul precedent pentru cea mai mare construcție din pet-uri din lume a fost stabilit de Lituania, în anul 2011, și a constat într-un brad de Crăciun realizat din 42.000 de sticle de plastic. Prin încercarea de a doborî actualul record mondial, organizatorii își propun să atragă atenția asupra cantității enorme de ambalaje din plastic care ajung în apele din întreaga lume.

“Acest lucru se datorează în principal depozitării ilegale și necontrolate a deșeurilor în zonele inundabile și în albiile râurilor, în special pe cursurile superioare ale acestora.


Aceste deșeuri sunt duse mai apoi de apă în timpul inundațiilor în aval ajungând să polueze aproape toate râurile și lacurile din România și din întreaga lume”, spune Radu Rusu, președintele Asociației EcoStuff.

Podul din sticle de plastic va fi ridicat între 3 și 5 iunie, în zona Flora, urmând ca odată inaugurat de Ziua Mondială a Mediului să poată fi traversat pentru două săptămâni. Fiind un proiect unic în lume, de mare anvergură, EcoStuff speră să se implice cât mai mulți voluntari, organizații și companii. Cei interesați pot să se implice ca voluntari, să ajute la adunarea sticlelor de plastic sau ca parteneri sau sponsori ai proiectului. În acest moment, organizatorii caută o soluție sau un partener pentru realizarea structurii de rezistență a podului precum și una pentru iluminatul artistic al acestuia.

„cu.podu” este susținut până în acest moment de Consiliul Județean Timiș, Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Apele Române Banat, Căpitănia Portului Timișoara și „La Căpițe”. Cei care doresc să contribuie la realizarea podului pot trimite un e-mail la office@ecostuff.ro.

1 COMENTARIU

  1. Alooo, jurnaliştii, ce-ar fi să renunţaţi încet-încet la manele? Şi prima cu care să începeţi ar fi „sticle de plastic” – pe bune, nu vă zgârie urechile când citiţi aşa ceva? Obiectul în cauză se numeşte butelie – b u t e l i e din cuvântul francez bouteille. Ah, că înainte se confecţionau din sticlă şi lumea a prescurtat „butelii de sticlă” în „sticle” e altceva şi nu constituie sub nicio formă vreo justificare. Ce, dacă aş face un obiect de forma respectivă din metal i-aţi spune „sticlă de plastic de aluminiu”?

    Aşadar, titlul e „Cum pot contribui timișorenii la realizarea celei mai mari construcții din butelii de plastic din lume” – dacă vă pasă îl veţi corecta, dacă vă doare-n cot îl lăsaţi aşa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.