Cum sunt ajutați liceenii timișoreni să își aleagă cariera potrivită

Cum sunt ajutați liceenii timișoreni să își aleagă cariera potrivită

0
DISTRIBUIȚI

 Afis-Consiliere-Vocationala-cover-1

Elevii care învață la trei licee de prestigiu din Timișoara vor fi ajutați, în perioada 23 – 25 aprilie, de către reprezentanții unei companii care fabrică produse electronice și IT, să-și aleagă cariera potrivită. Astfel, tinerii vor afla care sunt cunoștințele IT necesare pentru domeniile de activitate pe care le aleg, dar vor primi și consiliere în planificarea educațională și profesională.

Programul educațional “Trends of Tomorrow” (n.r.


Tendințele zilei de mâine) este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. În cadrul caravanei, aproximativ 8.000 de elevi din întreaga țară vor fi îndrumați astfel încât să facă cea mai bună alegere în momentul în care optează pentru o anumită carieră. Elevii timișoreni sunt primii din țară care vor afla ce opțiuni de carieră se potrivesc cel mai bine pentru viitorul lor.

Potrivit statisticilor, în România, 80% dintre absolvenți lucrează în alt domeniu decât acela pentru care s-au pregătit, iar 75% dintre tinerii care au absolvit o facultate nu sunt mulțumiți de profesia aleasă. Tocmai de aceea, inițiatorii caravanei consideră că este esențială o consiliere adecvată în carieră, mai ales că actuala generație de elevi tinde să se ghideze mai mult după sfaturile primite de la familie sau prieteni.

În cadrul campaniei “Trends of Tomorrow”, elevii vor primi trei tipuri de teste psihologice, considerate a fi cele mai relevante la nivel internațional în domeniul orientării vocaționale, școlare sau de carieră. Anul acesta, caravana se desfășoară în două etape, primăvară și toamnă, și va ajunge în zece orașe ale țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.