Curge vinul, din nou, la Timișoara! Ce surprize îi așteptă pe cei...

Curge vinul, din nou, la Timișoara! Ce surprize îi așteptă pe cei care vor trece pragul VINVEST

0
DISTRIBUIȚI

vinvest2014 01_resize

Cel mai important eveniment dedicat vinului din România a ajuns la cea de-a 11-a ediție. Timp de trei zile, la Timișoara areloc Salonul Internațional de Vinuri VINVEST, la Centrul Regional de Afaceri. Peste 20 de producători mijlocii din țări precum Serbia, Spania, Ungaria, Germania, Moldova, Portugalia sau România îi vor aștepta pe cei care trec pragul evenimentului la degustări de vinuri, iar cei interesați pot să și cumpere.

VINVEST are loc în perioada 11 -13 aprilie, iar lansările de noi mărci de vinuri, show-uri gastronomice, precum și demonstrații de asociere a vinului cu mâncarea vor constitui punctele de atracție ale evenimentului. Nu vor lipsi nici tombolele pentru cei care vor trece pragul Salonului Internațional de Vinuri VINVEST cu premii atractive.

Lucia Pîrvu,expert degustător și organizator VINVEST, a afirmat, astăzi, că este, totuși, un pic dezamăgită de faptul că marii producători de vinuri nu au mai dorit să participe la eveniment, în acest an.


“Avem mai mult producători medii, este un salon micuț în cadrul celei de-a 11-a ediții a VINVEST. Sunt prost impresionată că producătorii mari nu au dorit să participe la eveniment pentru un mărunțiș de bani, nu consider că au o politică foarte bună”, a declarat Lucia Pîrvu.

În acest an, VINVEST își propune să organizeze și o serie de evenimente reunite sub genericul “Zilele Vinului, Gastronomiei și Culturii Internaționale”. Astfel, pe 11 aprilie, se va desfășura Ziua Vinului, Gastronomiei și Culturii Serbiei, iar în 12 aprilie, Ziua Vinului, Gastronomiei și Culturii Spaniei.

Tot în cadrul VINVEST va fi organizată și cea de-a IX-a ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice, ce va avea loc între 9 -10 aprilie, în cadrul căruia vor fi nominalizați și evidențiați cei mai buni oenologi. “Sunt foarte multe vinuri seci înscrise în concurs, este un lucru bun pentru că asta și e tendința. O pondere mai mare vor avea vinurile roșii pentru că sunt mai complexe și mai interesante. Producătorii care vor obține punctajul cel mai mare vor orimi medalii de aur sau argint din partea organizatorilor”. Programul complet al VINVEST este disponibil pe www.vinvest.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.