Daniel Silvian Petre reuneşte prima trupă de grunge din România – Chin

Daniel Silvian Petre reuneşte prima trupă de grunge din România – Chin

0
DISTRIBUIȚI

dsp

Amatorii de grunge din patrie au toate motivele de bucurie: prima trupă din ţara noastră care a avut influenţe nume ca Soundgarden, Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana sau Red Hot Chili Peppers se reuneşte pentru câteva concerte. „Vrem să reedităm şi să remasterizăm ambele albume pe care le-am scos şi să dăm câteva concerte. Nimic grandios. Pentru că anul viitor se fac 20 de ani de la înfiinţarea trupei“, ne-a declarat Daniel Silvian Petre. Trupa Chin s-a format în 1995 şi a fost prima trupă grunge din România. Formaţia a editat două albume Rezerva de spital şi En gros, în formula Daniel-Silvian Petre (ex Survolaj- voce), Florin „Pefi” Pop (ex BMG, Survolaj- tobe), Zoltan Szabo (ex Haley- chitară), Cosmin Solobot (ex Haley- bas).  Majoritatea textelor au fost extrase din primul volum de versuri, Overdose (editura Marineasa), semnat Daniel Silvian Petre.


Trei piese (Pasărea tăiată, Iluzie şi Nu pot să mă plâng) au fost compuse pe versurile marii poete Ileana Malancioiu. Numele trupei vine de la anunţul făcut de Televiziunea Moldova în ziua morţii lui Freddie Mercury, „de la formaţia Chin”.

Daniel-Silvian Petre este un poet, prozator, publicist şi muzician român, cunoscut mai ales ca solist al trupei de blues-rock Survolaj, trupă care, în prima parte a anilor ’90, s-a impus atenției publicului nu doar prin stilul muzical inconfundabil, ci și prin textele de calitate. Daniel-Silvian Petre debutează editorial în anul 1996, cu volumul de poezii Overdose. Înființează trupa grunge Chin. După o pauză de mai bine de zece ani, reunește în 2007, pentru scurtă vreme, trupa alături de care a intrat în istoria rockului autohton, Survolaj, iar în 2008 publică cel de-al doilea volum de poezii, Napalm d’Or. Între 2009 și 2012, își cântă poeziile împreună cu Emil Kindlein (Petre & Kindlein), Acoustica, alături de care câștigă Marele Trofeu al Festivalului Național de Muzica Folk Om bun (2009). În 2012, Daniel-Silvian Petre a publicat cel de-al treilea volum de poezii, Peace Off. La sfârşitul anului trecut, Daniel Silvian Petre, a susţinut un concert alături de proiectul Everybadea, la Scârţ Loc Lejer, alături de Ovidiu Mihăiţă (tobe), Alex Iovan (sax, chitară, voce) şi Ovidiu Zimcea (bass şi voce).
Foto: Claudia Tanasescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.